Menu
Supe/Ciorbe

Reteta de bors de loboda

Stiu ca toata lumea are o reteta de bors de loboda, dar eu il pregatesc mai simplu, asa cum il facea mama mea. Simteam gustul curat de loboda, avea o culoare vie si era foarte, foarte gustos.

Intrucat zilele trecute am primit niste loboda frumoasa, din cea inchisa la culoare, de gradina, am pregatit o bunatate de bors. Sincer, nu am vazut pana acum asa loboda frumoasa, iar culoarea din poze este cea reala. Inca, mi-a parut rau ca am adaugat ouale pentru ca s-a deschis putin la culoare. Una peste alta, a iesit un bors excelent. Pentru mine mancarea asta este hrana, cu adevarat hrana.

Am folosit ceapa verde, loboda, cateva frunze de stevie si l-am acrit cu bors de putina. Garnisit cu leustean verde, mananci pe nerasuflate doua portii.

Iata cat de usor se prepara!

Timp preparare: 30 minute Complexitate: minima Nr. portii: 6

Ingrediente Reteta de bors de loboda:

  • 3 legaturi bogate de loboda rosie, de gradina
  • 1 legatura mica de stevie frageda
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 2,5 l apa
  • 0,5 l bors de putina
  • 1 cescuta cu orez
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • 2 oua de gaina

Mod de preparare Reteta de bors de loboda:

Se pregateste o oala mare de minim 4 l.

Ceapa rosie si cea verde se curata, se spala si se toaca cubulete, respectiv rondele cea verde.

In oala, se pune uleiul de floarea soarelui, se adauga ceapa taiata, un praf de sare si stevia spalata si taiata fasii subtiri.

Se amesteca bine, se lasa 1-2 minute cat sa se inmoaie si stevia, apoi se adauga apa clocotita. Se adauga si orezul spalat.

Se lasa la fiert pana e patruns usor orezul.

Loboda se spala si se taie fasii subtiri si se adauga in zeama clocotita. Din acest moment, lasam la fiert pana se coloreaza frumos si intens zeama. Nu are nevoie mult sa fiarba. Se potriveste gustul cu sare.

Se adauga si borsul, dupa gustul fiecaruia. Noua ne place mai acra. Dupa primul clocot, se opreste focul.

Se adauga verdeata spalata si tocata marunt, iar la final, se adauga ouale batute fara a amesteca in supa.

Se acopera cu un capac si se lasa minim un sfert de ora asa, inainte de servire.

Daca vreti sa fie in varianta de post, nu mai adaugati ouale.

Este un bors super gustos, racoritor si usor de facut.

Se serveste cu ceapa verde sau, daca va place, cu smantana.

Sa va fie de folos!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.