Menu
Supe/Ciorbe

Ciorba de dovlecei cu iaurt si agurida

Dovlecelul este una dintre legumele preferate de mine, este ușor, gustos, fraged. Mai multe retete cu dovlecei gasiti aici
Astăzi vă îmbii cu o ciorbă foarte ușoară, de vară, cu dovlecei și …elementul surpriză: suc de aguridă
O nebunie, mai ales că, voi știți cât de mult îmi place mie tot ce este acru, începând de la murături, castraveți până la o lămâie suculentă. Salivez deja în timp ce scriu :))
Dar să revenim la ciorba de dovlecei, vă spun că e gata în maxim 30 de minute, că este foarte răcoritoare, mai ales pe căldurile astea și plină de gust și vitamine. Ținem cont că este și foarte ieftină, ceea ce o face și mai căutată.
Cât despre sucul de aguridă, vă recomand să îl folosiți în ciorbe, dă un gust grozav mâncării.
Îl puteți găsi aici, alături de alte Bunătăți din natură!

Să vă fie de folos această rețetă de ciorbă de dovlecei cu iaurt și aguridă!

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  2-3 l apă
  • 2 dovlecei fragezi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătură mărar
  • 300-400 gr iaurt natur
  • 2-3 lg ulei de floarea soarelui
  • 50 ml aguridă
  • sare

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Dovleceii se spală bine, se taie cuburi potrivite.
Morcovii și ceapa se curăță, se spală și se rad, respectiv se taie mărunt.
Mărarul se spală și se taie mărunt.
Morcovul și ceapa se călesc ușor în puțin ulei de floarea soarelui, apoi se pun și dovleceii. Se adaugă un praf de sare.
Se toarnă peste ei aproximativ 2-2,5 l de apă și se lasă 10 minute să fiarbă. Dacă doriți, puteți lăsa mai mult la fiert, mie îmi plac legumele să fie mai al dente.
Iaurtul se amestecă cu un praf de sare și câteva linguri de zeamă, apoi se toarnă peste ciorbă. Se acreste după gust, cu aguridă, se presară mărar verde tocat și se acoperă oala cu un capac.
Se poate servi cu ceapă sau cu salată de ardei iuți sau simplu.
Este o ciorbă extrem de gustoasă, răcoritoare și rapidă. Se poate servi și rece. Mai ales rece!

[/preparare]

  

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.