Plecând de la o provocare culinară, am decis să pregătesc un dulce rapid, fără coacere și tare îndrăgit.
Rulada de biscuiți, cu nucă de cocos și zmeură proaspătă este un deliciu.
O puteți pregăti în maxim 20 minute, cu condiția să dispuneți de câteva ingrediente.
Este excelentă la gust și se poate adapta gusturilor.
Sper să o găsiți pe placul vostru și să faceți o încercare. Merge pregătită și cu alte fructe, cu altă cremă sau după cum v-ar surâde mai mult.
Eu mă declar cucerită de această combinație ciocolată + zmeură + nucă de cocos!
Să vă fie de folos!
Nr. portii: 10 Timp preparare: 20 minute
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Strat de biscuiți:
- 400 gr biscuiți populari
- 100 gr ciocolată cu lapte (sau neagră)
- câteva migdale coapte
- 2 lg cacao neagră
- 1 plic zahăr cu rom
- 200 ml lapte dulce
- Strat cremă de cocos
- 150 gr fulgi nucă de cocos
- 50 ml lapte dulce
- 100 ml lapte condensat (de casă)
- 100 gr unt
- Umplutura zmeură:
- 200 gr zmeură proaspătă
- 4 linguri sos fin zmeură
- Glazură ciocolată:
- 200 gr ciocolată (opțional, cu mentă)
- 150 ml lapte dulce
- 30 gr unt
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Se pregătesc două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de maleabile, dar să nu curgă. Se vor închega la rece, dar până atunci este necesar să se poată manevra ușor când se rulează.
Ciocolata cu lapte sau neagră se toacă grosier. Se poate si topi, impreuna cu laptele, insa eu am vrut sa simt bucatatele de ciocolata. Biscuiții se macină grosier.
Se poate folosi un roboțel în care se vor pune biscuiții, migdalele coapte și ciocolata. Se macină grosier, apoi se adaugă cacaua, laptele și se amestecă cu o spatulă sau cu ce vă e la îndemână. Pe una dintre foile de copt, se întinde compoziția în strat egal și dreptunghiular.
Separat, fulgii de nucă de cocos se amestecă cu laptele dulce și laptele condensat. Untul moale se mixează cu un tel, se adaugă fulgii de cocos. Se omogenizează. Compoziția se întinde în strat egal peste stratul de biscuiți, lăsând o margine în interior de 2-3 cm, pe fiecare latură.
Se așază un cordon de zmeură proaspătă, se toarnă câteva lingurițe cu sos de zmeură.
Se începe rularea de la un capăt, cu mișcări rapide, strângând bine rulada, astfel încât să iasă compactă și rotundă.
Se învelește în hârtia de copt și se dă la rece.
A doua zi sau după ce stat câteva ore la rece, se scoate și se desface din hârtie.
Se topește pe baie de aburi, ciocolata cu un cub de unt și lapte. Se omogenizează și se lasă să se tempereze. Nu turnați fierbinte peste ruladă.
După ce s-a temperat glazura de ciocolată, se îmbracă rulada, se ornează după gust și se pune la rece, până în momentul servirii. Dacă vă surâde ideea, puteți folosi și puțină mentă în compoziția, va da un gust fresh.
Ciocolata cu lapte sau neagră se toacă grosier. Se poate si topi, impreuna cu laptele, insa eu am vrut sa simt bucatatele de ciocolata. Biscuiții se macină grosier.
Se poate folosi un roboțel în care se vor pune biscuiții, migdalele coapte și ciocolata. Se macină grosier, apoi se adaugă cacaua, laptele și se amestecă cu o spatulă sau cu ce vă e la îndemână. Pe una dintre foile de copt, se întinde compoziția în strat egal și dreptunghiular.
Separat, fulgii de nucă de cocos se amestecă cu laptele dulce și laptele condensat. Untul moale se mixează cu un tel, se adaugă fulgii de cocos. Se omogenizează. Compoziția se întinde în strat egal peste stratul de biscuiți, lăsând o margine în interior de 2-3 cm, pe fiecare latură.
Se așază un cordon de zmeură proaspătă, se toarnă câteva lingurițe cu sos de zmeură.
Se începe rularea de la un capăt, cu mișcări rapide, strângând bine rulada, astfel încât să iasă compactă și rotundă.
Se învelește în hârtia de copt și se dă la rece.
A doua zi sau după ce stat câteva ore la rece, se scoate și se desface din hârtie.
Se topește pe baie de aburi, ciocolata cu un cub de unt și lapte. Se omogenizează și se lasă să se tempereze. Nu turnați fierbinte peste ruladă.
După ce s-a temperat glazura de ciocolată, se îmbracă rulada, se ornează după gust și se pune la rece, până în momentul servirii. Dacă vă surâde ideea, puteți folosi și puțină mentă în compoziția, va da un gust fresh.
Notă:
1. Laptele condensat l-am pregătit în casă, o să revin cu o rețetă cât de curând. Nu folosiți așa zisul lapte condensat pentru cafea, ci din cel gros, îndulcit. Eu nu am adăugat zahăr datorită laptelui condensat dulce.
2. Sosul de zmeură l-am pregătit din zmeură proaspătă cu puțin zahăr, după gustul meu, apoi l-am strecurat de semințe și l-am depozitat în frigider pentru când va fi necesar. Se poate folosi și dulceață de zmeură, cât să țină puțin legate boabele de zmeură și să nu fie prea acrișoare.
Una peste alta, este o rulada care se poate pregăti după bunul gust, cu banane, cu alte fructe și se poate adapta în funcție de ingredientele de care dispuneți.
1. Laptele condensat l-am pregătit în casă, o să revin cu o rețetă cât de curând. Nu folosiți așa zisul lapte condensat pentru cafea, ci din cel gros, îndulcit. Eu nu am adăugat zahăr datorită laptelui condensat dulce.
2. Sosul de zmeură l-am pregătit din zmeură proaspătă cu puțin zahăr, după gustul meu, apoi l-am strecurat de semințe și l-am depozitat în frigider pentru când va fi necesar. Se poate folosi și dulceață de zmeură, cât să țină puțin legate boabele de zmeură și să nu fie prea acrișoare.
Una peste alta, este o rulada care se poate pregăti după bunul gust, cu banane, cu alte fructe și se poate adapta în funcție de ingredientele de care dispuneți.
3. Devine si mai buna, a doua sau a treia zi.
Cert este că iese foarte gustoasă. Să vă fie de folos!
Cert este că iese foarte gustoasă. Să vă fie de folos!
[/preparare]
No Comments