Menu
Porc / Rețete cu carne / Supe/Ciorbe

Bors de fasole cu ciolan afumat la Multicooker 5in1 Digital CrockPot

Zilele trecute am pregatit pentru prima data Bors de fasole cu ciolan afumat la Multicooker 5in1 Digital CrockPot. 

Stiu, este foarte cald, nu aveti chef sa stati sa gatiti, dar daca aveti un “bucatar” personal de genul acestui Multicooker 5in1 Digital CrockPot, mancarea este asigurata :))

Mai multe retete CrockPot gasiti aici 

Imi place tare mult acest multicooker pentru ca are multe functii si nu sunt nevoita sa folosesc 10 vase de gatit ca sa obtin o mancare, nu trebuie sa pazesc mancarea, gateste extraordinar si poti alterna functiile lui in timp ce gateste.

Mai multe detalii despre Multicooker gasesti aici 

Acest bors de fasole l-am adaptat gusturilor noastre, voi puteti jongla cu diversele ingrediente. Marea mea bucurie a fost ca au mancat cu pofta si piticii. Este o mancare foarte gustoasa, gatita usor, fara efort. Desigur, fara efort din partea mea, caci multicookerul a muncit harnic si silentios pana cand ne-a dat semnalul ca e gata masa.

Sa va fie de folos!

bors fasolebors fasole

bors fasole bors fasole

Timp preparare: 7 h Nr. portii: 6 Complexitate: medie

Ingrediente:

  • 2 l apa plata
  • 400 gr fasole boabe (uscata)
  •  Sare
  • 1 lg bicarbonat de sodiu
  • 1 ceapa rosie (sau alba)
  • 1-2 morcovi
  •  1 radacina patrunjel
  •  800 gr ciolan afumat(afumatura)
  • 200 ml bors de putina
  • 2-3 lg bulion
  •  2-3 lg ulei aromatizat
  •  2-3 crengute cimbrisor

Mod de preparare:

Cu cateva ore inainte de gatire, fasolea se spala bine, apoi se pune la hidratat in apa multa cu o lingura de bicarbonat de sodiu.
Se strecoara apoi, se clateste si se pune in apa rece.
Ceapa si radacinoasele se curata si se taie marunt.
Multicookerul 5in1 Digital Crock-Pot se conecteaza la o sursa de curent.
In vasul Multicookerului se pun 2-3 linguri ulei si un praf generos de sare.

Atentie: daca afumatura este foarte sarata, reduceti aportul de sare in fasole.

Se adauga legumele, selectand functia Saute/ Brown si durata 5 minute. Se rumenesc putin legumele, apoi se adauga afumatura taiata sau intreaga, fasolea boabe strecurata si apa.
Se adauga bulionul diluat cu borsul si se toarna in vas.
La final, se adauga 2-3 crengute de cimbrisor.

Se acopera cu capacul, apoi se selecteaza functia slow cooker, high si durata 6 ore.
Dupa terminarea programului, acesta va comuta pe functia de pastrare la cald.
Sa va fie de folos!

     

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.