Niste “copii” frumosi si harnici si-au dorit, de ziua mamei lor, un tort frumos care sa o bucure si astfel sa transmita aprecierea si iubirea lor. Spun copii intre ghilimele, de fapt sunt copii mari cu o afacere frumoasa si care ajuta tinerii in cea mai importanta zi din viata lor. Dar spun copii pentru ca mereu vor fi asa pentru mamele lor 🙂
Partea care nu a tinut cu mine a fost timpul scurt avut la dispozitie pentru realizarea lui. Am lucrat destul de repede, si am reusit sa il termin intr-o singura zi. Recunosc ca as fi putut sa ma straduiesc mai mult, dar cu mai mult timp de partea mea.
Au fost incantati de tort si chiar a fost o surpriza placuta pentru mama lor.
Cu dedicatie pentru Roxana Apostol si mama draga!
avem nevoie de :
pt blat
– 8 oua
– 16 lg faina
– 16 lg zahar brut
– seminte vanilie
– 200 ml suc de sfecla/ colorant
pt crema
– 500 gr mascarpone
– 500 gr ciocolata alba
– 100 gr merisoare confiate
– 100 ml smantana lichida
– 150 gr zahar pudra
– seminte vanilie
800 ml compot capsuni pentru insiropat
200 gr unt nesarat pt glazura
50 gr zahar pudrapt glazura
600 gr pasta de migdale alba
fondant alb si rosu pt ornamente
rulouri vanilie (cam 40 bucatele)
Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.
Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.
Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, se bate smantana pana devine frisca.
Dupa ce s-a mai racit ciocolata, se amesteca cu mascarpone, oprind putina ciocolata topita (cam un sfert din cantitate). Se adauga si zaharul si mai mixam un pic, apoi se incorporeaza frisca in crema. La sfarsit, se adauga si merisoarele si se amesteca. Se da crema la frigider pentru o jumatate de ora.
Dupace s-a racit, blatul se taie in 4 straturi.
In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se toarna cu lingura la intamplare urme de ciocolata alba, se asaza un strat de crema, alt strat de blat insiropat, alt strat de ciocolata alba, alt strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul blat insiropat. Avem grija sa pastram un pic de ciocolata alba pentru glazura de pe tort.
Untul moale se mixeaza cu zaharul si se adauga apoi si restul de ciocolata alba. Obtinem o glazura cremoasa cu care imbracam tortul, dupa care dam la frigider. Crema de unt se intareste si putem imbraca tortul in pasta.
Tortul se imbraca in pasta de migdale si se orneaza cu flori si elemente din fondant alb si rosu. Tortul a fost bordurat cu rulouri umplute cu crema de vanilie.
Recunosc ca este un tort mai costisitor, insa nu il servim in fiecare zi si ne putem delecta cu gustul lui 🙂
20 Comments
Simona
12 septembrie 2012 at 17:49Cat de frumos este!!! Felicitari draga mea!! A iesit o adevarata opera de arta!
Pup cu drag
Laura Nechita
13 septembrie 2012 at 12:35Simo, mi-am dorit mult sa iasa frumos si sper ca am reusit. Dar mai important de asta, a fost faptul ca a adus surpriza si bucurie mamei lor!
Delicious Flavours
13 septembrie 2012 at 10:58Este frumos trotul, imi place cum ai ornat cu bastonasele de vanilie, bravo!
Laura Nechita
13 septembrie 2012 at 12:35Multumesc mult pentru aprecieri, te pup cu drag!
DiaMar bucataria galbena
13 septembrie 2012 at 21:44Este foarte frumos.Felicitari.Pup!
Laura Nechita
15 septembrie 2012 at 12:05Multumesc mult. Te pup si eu si weekend placut !
Alina Rhapsody
15 septembrie 2012 at 7:40ce fain ti-a iesit! Pup
Laura Nechita
15 septembrie 2012 at 19:35Alina, multumesc mult! Ma bucur ca ai revenit si te imbratisez cu drag!
Haplea
15 septembrie 2012 at 20:42Superb tortul!!!
Laura Nechita
18 septembrie 2012 at 14:01Victor, multumesc pentru aprecieri! Sa ai o zi frumoasa!
mirela
17 septembrie 2012 at 11:27Foarte frumos!!!Felicitari!!!
O zi frumoasa!!
Laura Nechita
18 septembrie 2012 at 14:03Multumesc mult, Mirela! Te mai astept 🙂
Petreceri copii
18 septembrie 2012 at 10:31Eu sunt la cura de slabire, stii? Am vazut tortul tau si mi s-a facut o poftaaaaaa 🙂 cred ca o sa ma ingras doar din priviri….am inceput sa rontai niste sticksuri sa-mi calmez papilele gustative :))
Laura Nechita
18 septembrie 2012 at 14:04:)) m-a amuzat foarte mult comentariul. Si eu tot la cura sunt :))
Te imbratisez 🙂
Anonim
20 septembrie 2012 at 12:24Nu stiu de ce nu pot sa te cred cand spui ca aceste torturi sunt facute de tine, te urmaresc si pe siteul ala cu bucatarasi si stiu si unele pareri de acolo cum ca nu le faci tu pentru ca nu arati modul de preparare al prajiturilor asa cum fac si celelalte, nu arati decat finalul si nu esti deloc credibila Minti, dar daca ma ambitionezi, voi descoperi cofetaria de unde le comanzi si te reclam
Laura Nechita
20 septembrie 2012 at 13:01Oau! Ma bucur mult ca am reusit sa creez discutii aprinse :))
Nici eu nu stiu de ce nu poti sa ma crezi! Poate pentru ca nu orice poate face asa ceva :)) Este evident ca nu mint, nu o sa caut sa ma justific, insa tin sa precizez un singur lucru: te rog sa te ambitionezi si sa descoperi cofetaria de unde le comand :)) pana atunci (ceea ce nu se va intampla pentru ca sunt realizate intr-adevar de mine) nu pot decat sa rad la maxim in sinea mea si sa ma bucur ca sunt apreciate atat de bine incat sa creada lumea ca sunt executate de o cofetarie :)))
eu te mai astept in vizita la mine ! a, si daca vrei sa comanzi un tort, te invit cu drag in casa mea, sa il realizam impreuna 😉
gaby_d
20 septembrie 2012 at 14:10Imi pare rau de ce citesc, Laura 🙂
Sanatate multa puiului! Aia e important, nu ce se discuta aici >:d<.
Laura Nechita
21 septembrie 2012 at 6:33Gabitza, ai dreptate, multumesc mult! Te pup cu drag!
Meri
20 septembrie 2012 at 14:35Laura, poate vrea sa-i faci cadou un tort :))))))))
Laura Nechita
21 septembrie 2012 at 6:35Meri, eu cred ca invidia sau rautatea impinge cate un frustrat la astfel de comentarii. Te pup cu drag!