Menu
Aperitive / Pui / Rețete cu carne

Tarta cu pui si ciuperci

Nu am mai postat de ceva timp, asta pentru ca nu mai puteam sa mai dau ochii cu amandinele postate anterior.
Sunt insarcinata in doua luni, ma simt destul de rau si nu mai suport dulciurile, nici sa le vad… nici sa le mananc
Iata insa ca mi-am luat inima in dinti si am reusit sa postez ceva nou.
O tarta excelenta cu piept de pui, ciuperci si cascaval, de la Miha, careia ii multumesc!

Reteta:

– avem nevoie de :

– 250 g faina
– 150 ml apa
– 1 lingurita drojdie uscata
– 1 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 3 linguri ulei

– 300 gr piept de pui
– 100 g cotlet haiducesc
– 400 g  ciuperci albe
– 2 oua
– 100 g smantana
– 100 g cascaval
– 50 gr mozzarella
– 2 linguri suc de rosii
– 2 catei usturoi
– sare si piper
– oregano

Amestecam drojdia cu zaharul si le dizolvam in putina apa calda. Lasam 10 minute la dospit. Intr-un castron, adaugam faina, sarea si uleiul si punem drojdia si restul de apa. Amestecam cu mixerul, cu paletele de aluat, cam 5 min, apoi lasam la crescut in loc calduros, cam 20 min.

Scoatem si intindem aluatul intr-o tava de tarta presarata cu putina faina. Sucul de rosii il amestecam cu usturoiul pisat si cu oregano si  ungem aluatul cu acest sos.

Pieptul de pui il taiem cubulete si il asezam peste aluatul din forma. Ciupercutele le spalam si le taiem felii,le lasam la scurs si apoi le punem peste piept.
Taiem si cotletul bucatele mici si il punem peste ciupercute. Taiem putina mozzarella cubulete si punem deasupra.

Condimentam cu sare, piper si batem ouale cu smantana. Turnam sosul de smantana peste tarta si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.
Dupa ce s-a rumenit, scoatem tava din cuptor si radem cascaval deasupra si dam iar la cuptor cat sa se topeasca cascavalul.

 

Print Friendly, PDF & Email

17 Comments

  • Ely Bagyinka
    21 octombrie 2012 at 15:07

    SUPERBA TARTA sa ai o sarcina usoara si multa sanatate cu drag ely

    Reply
    • Laura Nechita
      21 octombrie 2012 at 18:21

      Ely, multumesc cu toata inima! Sa dea bunul Dumnezeu sa fie bine! multumesc de vizita si de aprecieri:)

      Reply
  • Paula Gafitescu
    22 octombrie 2012 at 6:36

    Delicioasa tarta asta! Sa ai o sarcina usoara si lipsita de evenimente neplacute! Pupici

    Reply
  • Simona
    22 octombrie 2012 at 11:14

    Oleleuuu ce bunatate!! Cum sa fac sa fur si eu o bucatica?! Sau la schimb ce vrei tu, sau ce poti papa 🙂
    Te pup draga mea mamica cu burtica si terorist 🙂

    Reply
    • Laura Nechita
      27 octombrie 2012 at 11:27

      Simo, cu asa muraturi bune, dau tot ce vrei tu 😛 te-am pupat!

      Reply
  • Buburuza Bubu
    22 octombrie 2012 at 17:38

    Mmmm ce de branzaaaaa!!!! Sunt sigura ca e un deliciu! Hugs

    Reply
  • DiaMar bucataria galbena
    22 octombrie 2012 at 17:51

    Este o tarta pe gustul Dianei mele.Te pup!

    Reply
  • Haplea
    22 octombrie 2012 at 20:33

    Tarta ta este clar pe gustul nostru!!!!

    Reply
  • Alina Vicu
    27 octombrie 2012 at 8:19

    Foarte buna tarta! Imi pare rau ca nu te simti bine 🙁 Sa va dea Domnul sanatate ca de greturi ai sa scapi tu! >:D< :*

    Reply
    • Laura Nechita
      27 octombrie 2012 at 11:29

      Multumesc mult,Alina. Sa dea Domnul sa fie bine! te imbratisez si iti multumesc pentru vizita!

      Reply
  • Anonim
    5 noiembrie 2012 at 0:00

    mmmmm…

    Reply
  • maria mihalache
    6 noiembrie 2012 at 9:55

    Ador tartele sarate……iar cu ingredientele poti jongla……….ce ai prin frigider,ce iti place etc.etc.
    Zi minunata sa ai!

    Reply
  • Danutza
    20 noiembrie 2012 at 16:42

    Super delicioasa!!

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.