Este sezonul lor si este sezonul ei, al capsunilor si al mentei, asa ca am pregatit o negresa cu capsuni si menta. Combinate dau un gust senzational unei negrese simple.
Ma gandesc ca negresa este un desert versatil, usor de facut si care se poate face atat cu fructe cat si fara, iese la fel de gustoasa. Menta este, si nu cred sa ma contrazica cineva, o minune a naturii, la indemana si plina de aroma!


Ingrediente Negresa cu capsuni si menta:
- 150 gr unt moale
- 1 praf sare
- 100 gr zahar brut
- 4 oua de gaina
- 80 gr ciocolata
- 50 ml lapte dulce
- 2 linguri cacao neagra
- 200 gr faina
- 1/2 plic cu praf de copt
- 3 fire menta proaspata
- capsuni proaspete
- Pentru ornat
- 200 gr mascarpone
- 200 ml smantana
- 50 gr zahar pudra
- 100 gr ciocolata
- 50 ml lapte dulce
Mod de preparare Negresa cu capsuni si menta:
Pregatim ingredientele, le lasam 1/2 de ora la temperatura camerei.
Pornim cuptorul.
Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la infuzat intr-o canita cu apa fierbinte.
Topim ciocolata in lapte, amestecam sa se omogenizeze. Lasam sa se raceasca.
Intr-un vas, punem untul moale, adaugam un praf de sare si zaharul. Incepem sa mixam cateva minute, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana se incorporeaza.
Faina o amestecam separat cu praful de copt, cacaua si o incorporam in compozitia de oua.
Menta o punem intr-un blender, mixam pana devine o spuma. Adaugam peste ciocolata topita si amestecam, apoi incorporam in compozitia de oua.
Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam usor compozitia, nivelam cu o spatula, apoi asezam capsunile peste ea.
Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu 170 grade C, aproximativ 35-40 minute. Eu am folosit o tava mica (18 x 26 cm) si a iesit mai inalta. Facem proba cu o scobitoare, daca iese curata, inchidem focul si scoatem negresa din cuptor si lasam la racit.
Intre timp, pregatim crema, mixam smantana pana incepe sa capete consistenta, apoi adaugam zaharul pudra. Incorporam cate o lingura de branza mascarpone. Crema obtinuta o punem in frigider pana la utilizare.
Topim pe baie de aburi sau in cuptor, ciocolata cu laptele dulce si omogenizam.
Dupa ce s-a racit negresa, o portionam, o glazuram cu ciocolata, ornam cu crema si capsunele mici si dulci. Dam la frigider pana la servire. Inainte de servire, o lasam 10 minute la temperatura camerei, intrucat la frigider se intareste un pic.
4 Comments
Maria Udrea
24 iunie 2015 at 19:30Arata demential! Lesin de pofta in fata monitorului 🙂
Si ce poze faci tu, Laurici! :X
Laura Nechita
25 iunie 2015 at 11:01Merisor, chiar nu mai am unde sa fac poze 🙁 decorul meu este vesnic scufundat in umbra, asa ca evadez in natura :))) Muaaah!
Diaconta
26 iunie 2015 at 14:56Arata ingrozitor de bine :))))))))))))))
Parca nitel arse ,dar nu conteaza :))))))))) Te pup
Laura Nechita
26 iunie 2015 at 19:17Dia, astea chiar ca au scapat de ars :))))))))) Muah!