Vafe cu suc de morcovi si portocale si nuci pecan, perfecte pentru micul dejun de sarbatori cand se aduna intreaga familie la masa. Fara zahar adaugat, se pot servi si de catre cei mai mici pofticiosi.

Aveti nevoie de ingrediente putine, dar bune si sanatoase. Mie imi plac tare mult nucile pecan, si, desi sunt scumpe, iau cate o punguta accesibila la pret si le savurez. Sunt foarte gustoase si sanatoase.

Le puteti servi cu iaurt, crema de branza sau simple, garnisite cu sirop de agave. Sunt delicioase si aromate, suficient de dulci datorita sucului natural de morcovi si portocale.

Mai multe retete de vafe

Daca va intrebati ce aparat de vafe am, sa stiti ca eu am un Waffle Maker de la Breville.
Vafele ies mari si pufoase, platanele sunt dintr-un material antiaderent, indiferent de aluatul pe care il pregatiti, acesta nu se lipeste.
Se scot usor si se clatesc, astfel ca nu aveti batai de cap.

Mai multe detalii despre acest aparat, gasiti aici >>> http://bit.ly/2PeNTj9

Mai jos gasiti reteta mea de  Vafe cu suc de morcovi si portocale si nuci pecan.

vafe cu nuci vafe cu nuci vafe cu nuci vafe cu nuci vafe cu nuci

Timp preparare: 30 min Nr. Portii: 8 Complexitate: usor

Ingrediente

  • 2 oua gaina
  • un praf sare
  • 250 ml suc morcovi + portocale
  • 200 (+ 20) gr faina de grau
  • 50 gr nuci pecan (coapte in prealabil)
  • 2 lg rom
  • Pt servit:
  • sirop agave
  • nuci pecan
  • iaurt grecesc

Mod de preparare

Aparatul Waffle maker de la Breville se conecteaza la o sursa de curent.

Intr-un vas, se pun cele doua oua de gaina, un praf sare si se amesteca usor cu o furculita.
Se adauga sucul de morcovi, romul si se amesteca bine.
Urmeaza faina, in doua etape, amestecand bine pana la omogenizare.
La final, se adauga nucile coapte si tocate grosier. Se incorporeaza.

Cu ajutorul unei linguri, se ia din aluat si se toarna pe platanele incinse ale aparatului.
Se inchide capacul si se lasa sa se coaca bine. Pe masura ce se coc, se umfla si datorita capacului reglabil, vafele cresc frumos.

Se scot apoi pe un gratar de bucatarie. Se acopera cu un stergar uscat ca sa ramana moi si pufoase.
Se servesc cu sirop de agave, nuci pecan si iaurt natur.
Sunt absolut delicioase si sunt fara zahar adaugat.
Sa va fie de folos!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive