Gulasul unguresc era cea mai buna mancare ever, insa acum pot sa spun ca a fost detronat de aceasta dementiala Supa de hribi cu smantana.

Ideea cu aceasta supa este ca va fi cu adevarat apreciata la adevarata valoare, doar daca sunteti fani ciuperci, in special ciuperci de padure.

Nimic nu se compara cu aroma lor minunata. Ador tocanita de galbiori, este o mancare absolut delicioasa.

Buna mea prietena, Simona, o pasionata a ciupercilor de padure care adora sa mearga la cules de ciuperci prin padure, mi-a daruit in vara anului trecut, o punguta cu hribi uscati. Marturisesc ca nu m-am indurat niciodata sa ii consum, ma incanta aroma lor de pamant. Ieri insa… nu am mai rezistat si am pregatit cea mai delicioasa supa ever!

Va invit sa degustati cu “papilele” ochiului aceasta supa incredibil de gustoasa. Pozele nu pot reda, din pacate, savoarea acestei mega bunatati!

Se savureaza cu ochii inchisi!

Multumesc, Simo! Love you, urato! :)))

supa ciuperci supa ciuperci supa ciuperci

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 4 Complexitate: medie

Ingrediente

  • 300 gr hribi (daca sunt uscati – trebuie hidratati in apa)
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 2 – 3 cartofi albi, mici
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un cub unt
  • 200 gr smantana grasa
  • ulei de masline
  • nucsoara
  • piper
  • sare
  • pt servit:
  • crutoane paine

Mod de preparare

Legumele se spala; ciupercile se feliaza, cartofii cuburi potriviti, ceapa grosier, morcovul rondele.

Intr-un wok (preferabil), se pun untul si cateva linguri ulei de masline. Se da focul iute si se adauga toate legumele, inclusiv hribii hidratati si strecurati.
Se amesteca direct cu wok-ul pe masura ce sfaraie ingredientele. Se adauga sare, piper, nucsoara.

PS. Miroase divin!

Se lasa pe foc ca sa se soteze bine, o sa vedeti ca ciupercile vor incepe sa lase apa.

La final, se adauga 1 l apa clocotita si se reduce focul la mic. Se lasa la fiert aproximativ 25 – 30 minute, la foc mic, mic.
Se potriveste gustul cu condimente. Smantana se dilueaza cu putina zeama din supa, apoi se adauga peste celelalte ingrediente. Daca puneti direct smantana in supa clocotita, e posibil sa se branzeasca si nu vreti acest lucru.

Se serveste alaturi de crutoane din ciabatta stropite cu ulei de masline si ierburi.

Se savureaza cu ochii inchisi!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive