Ador aroma scortisoara, ador aroma de proaspat copt, iar aceste Rulouri cu scortisoara sunt un rasfat minunat pentru papilele gustative. Daca plusati si cu un ceai de fructe alaturi, atunci cu siguranta veti savura totul cu ochi inchisi.
Dupa ce am pregatit acele minunate Briose cu unt si lapte, iata ca a venit momentul acestor Rulouri cu scortisoara.
Nu stiu daca si voua va place la fel de mult aroma minunata a scortisoarei, dar pentru mine, niciodata mult nu e prea mult :))
Aluatul este o pufosenie, cred ca se vede din poze, iar combinate toate aromele, rezultatul a fost unul de vis.
Am preferat sa le glazurez cu ciocolata alba, mi se mai pare mai gustoasa decat acea glazura din zahar mult.
Daca le preferati foarte dulci, puteti adauga mai mult zahar la umplutura, pentru gustul meu au fost perfecte.
Nu pot decat sa va imbii prin aceste poze, iar daca v-am facut pofta, sa stiti ca merita pregatite.
Sa va fie de folos!
Timp preparare: 2 h Nr. portii: 6 – 8 Complexitate: ridicata
Ingrediente:
aluat:
400 gr faina de grau
1/2 lgta sare
15 gr drojdie proaspata
1 lgta zahar
30 ml apa calduta
1 ou
50 gr unt
200 ml lapte
umplutura:
100 gr unt
3-4 lg scortisoara (in functie de gustul fiecaruia)
3 – 4 lg zahar brut (eu am folosit muscovado)
3-4 lg nuca macinata
un praf de nucsoara
2 lg rom
glazura:
80 gr ciocolata alba
1 lg rom
Mod de preparare:
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se pregateste umplutura: untul moale, un praf de sare, scortisoara si zaharul se amesteca energic. Se adauga si un praf de nucsoara (nu o veti simti, dar va completa aroma) si 1-2 lgte rom. Se omogenizeaza bine si se lasa deoparte.
Intr-un castronel, se pun drojdia si 1 lgta zahar in 30 ml apa calduta. Se lasa pana se umfla.
Intr-un vas, se cerne faina impreuna cu sarea. Se face un locas in mijloc si se adauga drojdia.
Se adauga oul, untul moale si laptele. Se framanta aluatul pana la omogenizare, trebie sa iasa dens si elastic. Eu am folosit robotul de framantat.
Vasul cu aluat se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit o ora.
Dupa ce a crescut, se scoate aluatul pe o planseta infainata usor. Se intinde in strat egal sub forma de dreptunghi, cu grosimea de 2 cm.
Untul aromatizat cu scortisoara se intinde in strat egal si subtire pe toata suprafata aluatului. Se ruleaza strans si se obtine o rulada frumoasa care se portioneaza in rulouri egale.
Feliile se asaza intr-o tava* prevazuta cu hartie de copt.
*Eu am folosit o tava din ceramica pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu 1 lg de zahar.
Rulourile se lasa inca 20 min la crescut.
Se coc in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, aproximativ 20-25 minute. Eu am folosit functia coacere sus-jos, cu ventilatie, cuptor electric.
Cand devin rumene si miros imbietor se scot din cuptor si se lasa putin la temperat.
Se glazureaza cu ciocolata alba topita aromatizata cu 1 lg de rom.
Sunt foarte pufoase, aromate si se pastreaza la fel si a doua zi.
No Comments