Cafeaua de dimineata parca e mai buna cu ceva dulce alaturi, motiv pentru care am pregatit aceste delicioase Fursecuri cu goji si ciocolata, fara zahar.

Sunt crocante la exterior, moi la interior si sunt mai mult decat perfecte la cafea sau chiar un ceai negru.

Va recomand sa incercati si Biscotti toscani sau Biscuitii cu cafea, deliciosi.

Aceste Fursecuri cu goji si ciocolata, fara zahar se pregatesc foarte usor. Eu am folosit Green Sugar Gold , nu i-am vrut foarte dulci, eu ii prefer mai light. Daca voi vreti, indulciti dupa gustul vostru.

Sunt foarte buni si versatili, puteti adauga ce credeti voi ca va e pe plac. Eu am ales goji uscate si pepite de ciocolata.

Deliciosi! Sa va fie de folos!

fursecuri fursecuri

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 12 – 14 Complexitate: medie

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 1 praf sare
  • 40 gr Green Sugar Gold
  • 1 ou
  • 300 gr faina
  • 1/2 lgta bicarbonat
  • 2 lg cacao neagra
  • 2 lg rom
  • goji uscate
  • pepite de ciocolata

Mod de preparare

Untul moale se pune intr-un vas. Se adauga un praf de sare si indulcitorul si se amesteca energic cu un tel sau o spatula. Se adauga oul, romul si se incorporeaza.
Faina se cerne cu bicarbonatul si cacaua si se adauga peste unt. Se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga fructele goji si pepitele de ciocolata. Se amesteca ca sa se distribuie in tot aluatul, apoi se acopera cu o folie alimentara si se pune la rece pentru o jumatate de ora.
Dupa ce a stat la rece, se scoate aluatul si cu ajutorul unei linguri de inghetata sau pur si simplu cu o lingura obisnuita, se ia din compozitie si se pune pe o tava prevazuta cu hartie de copt. (Ii puteti modela sau decupa dupa cum doriti).
Se pun la copt in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, timp de 15-18 minute. Dupa ce s-au copt, se lasa la temperat in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.
Se pastreaza intr-un borcan fara capac daca vreti sa ramana crocanti sau acoperit daca vreti sa devina moi.
Sa va fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive