Menu
Aluaturi / Dulciuri

Briose cu unt si lapte

Inca de cand am gasit aceasta reteta aici, am stiut ca voi pregati si eu aceste Briose cu unt si lapte, mai ales ca piticii sunt mari pofticiosi. Deseori am gasit retete foarte frumoase la Recette Gâteau – 750g, asa ca va invit sa le urmariti pagina.

Nu aveti nevoie de multe ingrediente, insa e nevoie de putina rabdare. :)) La final insa veti fi rasplatiti cu cele mai pufoase si gustoase briose cu unt si lapte.

Acest aluat este unul absolut senzational, totusi ca si diferenta pentru data viitoare, voi folosi zahar la jumatate, eventual il voi face fara zahar si voi unge briosele cu niste miere.

Nu am respectat forma de covrig, le-am visat exact ca pe niste briose, iar in mijloc, la copt, am pus niste migdale in coaja. Astfel a ramas un locas pentru a pune gem, bomboane, nutella, etc.

Va recomand aceasta reteta cu toata inima!

briose pufoase briose pufoase briose pufoase briose pufoase

Timp preparare: 2,5 h Nr. portii: 8 Complexitate: ridicata

Ingrediente:

  • 500 gr faina de grau
  • 1/2 lgta sare
  • 60 gr zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 30 ml apa calduta
  • 2 oua de gaina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • aroma dupa gust
  • galbenus pt uns

Mod de preparare:

Se pregatesc si se cantaresc ingredientele.
Eu am folosit robotul pentru prepararea aluatului.
Drojdia se pune cu o lingurita zahar si putina apa calduta.
Se cerne 1/2 kg de faina, se adauga sarea. Peste faina se adauga zaharul, ouale, untul, laptele si drojdia activata.
Eu am adaugat putin rom.
Se porneste robotul si se framanta aproximativ 10 minute pana se obtine un aluat dens si lipicios. Se opreste robotul.
Vasul se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ 2 h.
Dupa cele 2 h, se scoate aluatul pe o planseta din lemn, infainata sau pe o suprafata de lucru.
Aluatul se imparte in 8 bile egale, apoi se ruleaza fiecare sub forma de snur, apoi se indoaie de la jumatate, rasucind capetele, apoi se strange sub forma de cerc.
Se asaza fiecare briosa pe o tava prevazuta cu hartie de copt. Se unge fiecare cu galbenus de ou. Se mai lasa 5 – 10 minute, apoi se pun in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 25 – 30 minute.
Eu le-am copt pe programul cu ventialatie, coacere sus-jos.
Dupa ce s-au copt, se lasa putin la temperat, apoi se scot pe un gratar de bucatarie.
Se servesc alaturi de o cana cu lapte. Sunt de nota 20!
Sa va fie de folos!

 

 

 

2 Comments

  • Ionela
    28 ianuarie 2021 at 0:21

    Dacă scot 30 de gr de zahar, adaug mai multa faina? Se păstrează echilibrul aluatului? Arata foarte bine! Sper sa iasă și ale mele la fel de pufoase

    Reply
    • Laura Nechita
      28 ianuarie 2021 at 10:16

      Buna, Ionela! Este in regula daca folosesti o cantitate mai mica de zahar. Nu este nevoie sa adaugi faina. In schimb, e posibil ca in functie de tipul fainii, cantitatea de lichid sa ceara +/-50 gr faina. Depinde si de tipul de unt, de marimea oualor. Oricum, aluatul nu trebuie sa iasa prea moale. Spor sa ai!

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.