De Mos Nicolae am pregatit pentru copii, la scoala, niste omuleti din turta dulce decorata cu ciocolata alba. Aromati, fragezi si veseli, au fost pe placul copiilor.
De aceasta data, nu am mai folosit miere, nici melasa si i-am decorat cu ciocolata alba. Alte retete de turta dulce, gasiti si AICI.
Mici si dragalasi, acesti omuleti din turta dulce decorata cu ciocolata alba sunt alegerea ideala atunci cand vreti sa prajituriti alaturi de piticii vostri sau pur si simplu, vreti sa miroasa in casa a scortisoara, a cuisoare si anason. Sunt usor de pregatit, insa trebuie putina rabdare sa se fragezeasca.
Sarbatori frumoasa, dragii mei!
Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 50 Grad dificultate: mediu
Ingrediente:
- 100 gr unt
- un praf sare
- 150 gr zahar brut
- 1 ou de gaina
- 200 ml lapte dulce
- 1 vrf. cuțit bicarbonat sodiu
- 450 -500 gr făină
- 2 lgte scorțișoară
- 1 vrf. linguriță pudră de ghimbir
- 2-3 cuișoare
- 1 stea anason
- pt decor:
- 100 gr ciocolata alba
- 25 ml lapte
Mod de preparare Turta dulce decorata cu ciocolata alba:
Untul moale si un praf de sare se pun intr-un vas. Se adauga zaharul si se presara condimentele. Se amesteca rapid cu un tel, apoi se adauga oul si se omogenizeaza. Urmeaza laptele, bicarbonatul, amestecand pana la omogenizare.
Atentie: ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura ca sa nu se taie compozitia.
Se adauga faina si se amesteca, apoi se framanta cu mana. Aluatul omogen se infoliaza si se pune la rece o jumatate de ora.
Se preincalzeste cuptorul, la 160 grade C, cuptor electric. La cuptor pe gaz, puteti urca la 170 grade C.
Se tapeteaza cu hartie o tava mare.
Aluatul se scoate de la rece, se portioneaza in doua. O portie o pastrati pe blatul de lucru, iar pe celalalta o puneti inapoi la rece.
Aluatul se intinde in foaie subtire de 0,8 – 1 cm. Se decupeaza cu forma diverse figuri, se asaza in tava de copt si se pun la copt, pentru 7-8 minute. Nu trebuie tinut mai mult pentru ca in momentul racirii, turtele se vor intari. Asa ca trebuie doar rumenite.
Dupa ce s-au copt, urmeaza si cea de-a doua portie de aluat ramasa la rece. Se decupeaza, se asaza in tava si se coc la fel, 7-8 minute. Daca pregatiti forme mai mare, le puteti tine la copt, 10-12 minute.
Dupa ce s-au temperat, se pot decora dupa alegerea fiecaruia. Eu am optat pentru ciocolata alba.
Se topeste ciocolata alb impreuna cu laptele, se omogenizeaza, apoi se transfera compozitia intr-un posh si se decoreaza turtele dupa inspiratie.
Este o reteta usoara, rapida si potrivita pentru cei mici si cei mari deopotriva.
Sa va fie de folos!
No Comments