Da, ati citit bine: ciocolata alba de casa, cu merisoare si nuca de cocos! 🙂 Stiu, nu e corecta alaturarea ciocolata alba, insa asa s-a impamantenit si aceasta denumire descrie cel mai bine preparatul.

Nu toate bomboanele albe tavalite in nuca de cocos poarta numele de Raffaello. Unele pot fi, suprinzator, altceva :))

Am pregatit o ciocolata de casa alba, cu aroma de lamaie si merisoare confiate. Intrucat am vrut sa ies din tipar, am dat forma de bomboane si le-am tavalit prin nuca de cocos. Nu vreau sa ma laud, dar daca veti incerca reteta, cu siguranta veti intelege de ce spun ca sunt mega delicioase :)) Aroma de lamaie si merisoarele fac minune in aceasta reteta.

Secretul unei ciocolate buna de casa sta in untul folosit. Trebuie un unt de calitate, sa nu aiba miros sau gust alterat de diverse adaosuri. Eu am folosit unt gras de la prietenii de la Koliba  carora le multumesc pentru produsele de calitate primite. Am folosit acelasi unt si la cateva Fursecuri cu migdale. S-a comportat exemplar, in sensul ca este cremos si foarte gustos.

Mai multe despre produsele Koliba, gasiti aici .

Eu va las reteta si recomandarea mea sincera de a le incerca aceasta Ciocolata alba de casa, cu merisoare si nuca de cocos !

Timp de preparare: 30 min Nr. portii: 30 Grad dificultate: mediu

Ingrediente

  • 100 gr unt 82% Koliba
  • 1 praf sare
  • 100 ml apa plata
  • 200 gr zahar alb
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 250 gr lapte praf
  • 50 gr merisoare confiate
  • 1 lgta coaja rasa de lamaie (bio)
  • 100 gr nuca de cocos (amestecata cu putina coaja rasa de lamaie)

Ciocolata alba de casa, cu merisoare si nuca de cocos

Mod de preparare

Se pregateste un vas in care se cerne laptele praf si un praf de sare. Se adauga coaja de lamaie si merisoarele. Se amesteca usor sa se distribuie in toata compozitia. Se lasa deoparte.
Se tapeteaza cu o folie alimentara sau hartie de copt o tava patrata sau rotunda, dimensiuni 18 x 18 cm. Daca doriti sa portionati ciocolata in cuburi, ea trebuie sa aiba o grosime considerabila, sa nu iasa subtire stratul.
Intr-un vas se pune zaharul, se adauga apa si se amesteca. Se transfera pe foc si se lasa pana cand incepe sa fiarba. Se adauga zeama de lamaie si din acest moment, se lasa la fiert aproximativ 5-6 minute.
  • Lamaia ajuta zaharul sa nu se inverteasca dupa racire.

Dupa ce a fiert si s-a legat acest sirop de zahar, se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana acesta se topeste si devine omogen, apoi se lasa 1 minut la temperat; acest lichid se adauga peste compozitia de lapte praf. Se amesteca repede pana la omogenizare, apoi se acopera cu o folie si se pune undeva, la rece, dar nu in frigider sa se raceasca brusc.

Dupa ce a stat cateva ore la rece, se scoate din folie, se portioneaza si se formeaza bile care se tavalesc prin nuca de cocos.

Se asaza in hartii de bomboane si se tin la frigider pana in momentul servirii!

Sunt delicioase!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive