Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti / Prajituri

Ciocolata alba de casa, cu merisoare si nuca de cocos

Da, ati citit bine: ciocolata alba de casa, cu merisoare si nuca de cocos, un desert super gustos si usor de facut! 🙂 Stiu, nu e corecta alaturarea ciocolata alba, insa asa s-a impamantenit si aceasta denumire descrie cel mai bine preparatul.

Nu toate bomboanele albe tavalite in nuca de cocos poarta numele de Raffaello. Unele pot fi, suprinzator, altceva :))

Am pregatit o ciocolata de casa alba, cu aroma de lamaie si merisoare confiate. Intrucat am vrut sa ies din tipar, am dat forma de bomboane si le-am tavalit prin nuca de cocos. Nu vreau sa ma laud, dar daca veti incerca reteta, cu siguranta veti intelege de ce spun ca sunt mega delicioase :)) Aroma de lamaie si merisoarele fac minune in aceasta reteta.

Secretul unei ciocolate buna de casa sta in untul folosit. Trebuie un unt de calitate, sa nu aiba miros sau gust alterat de diverse adaosuri. Eu am folosit unt gras, la fel ca la Fursecuri cu migdale. S-a comportat exemplar, in sensul ca este cremos si foarte gustos.

Eu va las reteta si recomandarea mea sincera de a le incerca aceasta Ciocolata alba de casa, cu merisoare si nuca de cocos !

Timp de preparare: 30 min Nr. portii: 30 Grad dificultate: mediu

Ingrediente Ciocolata alba de casa, cu merisoare si nuca de cocos:

  • 100 gr unt 82%
  • 1 praf sare
  • 100 ml apa plata
  • 200 gr zahar alb
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 250 gr lapte praf
  • 50 gr merisoare confiate
  • 1 lgta coaja rasa de lamaie (bio)
  • 100 gr nuca de cocos (amestecata cu putina coaja rasa de lamaie)

Mod de preparare Ciocolata alba de casa, cu merisoare si nuca de cocos:

Se pregateste un vas in care se cerne laptele praf si un praf de sare. Se adauga coaja de lamaie si merisoarele. Se amesteca usor sa se distribuie in toata compozitia. Se lasa deoparte.
Se tapeteaza cu o folie alimentara sau hartie de copt o tava patrata sau rotunda, dimensiuni 18 x 18 cm. Daca doriti sa portionati ciocolata in cuburi, ea trebuie sa aiba o grosime considerabila, sa nu iasa subtire stratul.
Intr-un vas se pune zaharul, se adauga apa si se amesteca. Se transfera pe foc si se lasa pana cand incepe sa fiarba. Se adauga zeama de lamaie si din acest moment, se lasa la fiert aproximativ 5-6 minute.
  • Lamaia ajuta zaharul sa nu se inverteasca dupa racire.

Dupa ce a fiert si s-a legat acest sirop de zahar, se ia de pe foc, se adauga untul si se amesteca pana acesta se topeste si devine omogen, apoi se lasa 1 minut la temperat; acest lichid se adauga peste compozitia de lapte praf. Se amesteca repede pana la omogenizare, apoi se acopera cu o folie si se pune undeva, la rece, dar nu in frigider sa se raceasca brusc.

Dupa ce a stat cateva ore la rece, se scoate din folie, se portioneaza si se formeaza bile care se tavalesc prin nuca de cocos.

Se asaza in hartii de bomboane si se tin la frigider pana in momentul servirii!

Sunt delicioase!

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.