Menu
Diverse

Prajitura cu nuci si cafea

Prajitura cu nuci si cafea

Dragii mei, astazi va impartasesc o reteta tare frumoasa, prajitura cu nuci si cafea.

Este o prajitura perfecta, cu blat umed, cu crema dulce, nuci si aroma subtila de cafea. Sincer, eu sunt mare iubitoare de cafea, iar in deserturi o folosesc deseori. Gasiti AICI mai multe retete cu cafea.

Sper sa va placa si voua si sa incercati aceasta reteta, mai ales ca se apropie sarbatorile cele mai frumoase din an.

Sa va fie de folos, prieteni!

Prajitura cu nuci si cafeaPrajitura cu nuci si cafea

Timp preparare: 1 h 30 min Nr. portii: 10 – 12 Dificultate: mediu

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • blat:
  • 100 gr unt
  • 1 praf sare
  • 3 oua de gaina
  • 80 gr zahar brun
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 80 ml cafea tare
  • 200 gr faina de grau
  • 1 praf de copt
  • 2 lg cacao neagra
  • 100 gr nuci macinate
  • crema:
  • 200 gr ricotta
  • 100 gr ciocolata alba
  • in plus:
  • o tableta ciocolata cu migdale
  • 4-5 lg gem cirese negre (alt gem din fructe negre)
  • [/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Untul, ouale si faina se tin la temperatura camerei. Cuptorul se preincalzeste la 160 grade C, cuptor electric.
Se prepara o cafea tare. Se topeste ciocolata si se incorporeaza in ea cafeaua. Se lasa deoparte la temperat.
Untul moale si un praf de sare se pun intr-un castron. Se adauga zaharul si se spumeaza bine. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se adauga ciocolata cu cafea si se omogenizeaza. Urmeaza faina cernuta cu praful de copt, faina. Se amesteca cu o spatula, iar la final se adauga nuca macinata.
Se pregateste o forma de copt de 18 cm. Se asaza hartie de copt, apoi se toarna compozitia. Se niveleaza frumos si se pune la copt, in cuptor, la 160 grade C, timp de 45 – 50 minute. Se poate face proba cu o scobitoare.
Intre timp, se pregateste crema. Branza ricotta trebuie sa fie la temperatura camerei. Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi, apoi se incorporeaza calduta in ricotta. Se pune la rece.
Odata copt blatul, se scoate din forma si se lasa la temperat.

Pentru un rezultat optim, va recomand sa tineti blatul infoliat intr-o punga alimentara pana a doua zi. Textura umeda va fi mai pregnanta, iar per ansamblu, va fi mai gustos.

Blatul se taie in doua straturi. Pe primul strat de blat, se asaza jumatate din cantitatea de crema, se pun cateva linguri de gem, se acopera cu cel de-al doilea strat de blat. Se garniseste cu restul de crema si se presara ciocolata cu migdale taiata grosier.
Se tine la rece, dar pentru servire, va recomand sa il tineti la temperatura camerei minim o jumtate de ora.
Este o prajitura foarte gustoasa, cu textura umeda si cremoasa care nu necesita insiropare.
Sa va fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.