Menu
Conserve / Dulciuri

Marmelada de portocale si mango, fara zahar

marmelada de portocale si mango, fara zahar

Dragii mei, am o reteta grozava pentru voi, marmelada de portocale si mango, fara zahar. Este delicioasa, perfecta pentru umplut fursecuri sau pentru savurat pe pat de paine prajita cu unt, alaturi de un ceai.

Nu va ascund faptul ca e usor migaloasa curatarea portocalelor de pielite, coaja, samburi, etc, dar va spun ca merita.

In loc de zahar, am folosit Green Sugar Gelifiant, indulcitor natural cu agar agar, ideal pentru prepararea dulcețurilor, gemurilor, marmeladelor din fructe. La final, veti vedea si ce fursecuri grozave am pregatit, dar mai ales cu ce le-am aromatizat.

Aceasta marmelada de portocale si mango, fara zahar este un deliciu, si, fie ca nu vreti sau ca nu aveti voie sa consumati zahar, eu va recomand sa incercati acest produs, doar ca sa va convingeti ca se pot face preparate gustoase si sanatoase, dar mai ales potrivite unei alimentatii speciale.

Timp preparare: 1 h Nr portii: 1 borcan 700 gr Dificultate: medie

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 700 gr pulpa portocale
  • 1 fruct de mango, foarte bine copt
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 120 gr Green Sugar gelifiant
  • 1 plic indulcitor pudra cu aroma de vanilie

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Portocalele se spala, apoi se decojesc. Se curata foarte bine de coaja alba, apoi se indeparteaza pielitele. Eu va recomand sa folositi portocale navel, se curata mai usor.
Fructul de mango se spala, se curata de coaja, apoi se taie de pe sambure si se portioneaza in cuburi mici.
Intr-un vas (eu am folosit o cratita intinsa, se gateste mai bine) se pune pulpa fructelor cu tot cu sucul lasat de acestea si zeama de lamaie. Se transfera vasul pe foc si se lasa la foc mic pana incepe sa fiarba compozitia. Se paseaza usor cu o presa de legume, astfel incat sa iasa cremoasa, dar nu folositi blenderul. In momentul in care fructele se leaga si sucul lasat de acestea scade, se adauga indulcitorul diluat in 150 ml apa. Se mai lasa 10 minute sa fiarba, apoi se opreste focul.
Se pregateste un borcan curatat, sterilizat, de 720 gr, apoi se toarna marmelada in recipient. Se acopera cu capac si se lasa la temperat. In momentul in care s-a racit de tot, ea va deveni si mai inchegata. Se depoziteaza la rece.
Este delicioasa, aromata si foarte buna pentru prajituri, fursecuri sau simpla pe paine prajita cu unt.
Sa va fie de folos!

[/preparare]

 

  

 

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.