Dragii mei, am o reteta grozava pentru voi, marmelada de portocale si mango, fara zahar. Este delicioasa, perfecta pentru umplut fursecuri sau pentru savurat pe pat de paine prajita cu unt, alaturi de un ceai.

Nu va ascund faptul ca e usor migaloasa curatarea portocalelor de pielite, coaja, samburi, etc, dar va spun ca merita.

In loc de zahar, am folosit Green Sugar Gelifiant, indulcitor natural cu agar agar, ideal pentru prepararea dulcețurilor, gemurilor, marmeladelor din fructe. La final, veti vedea si ce fursecuri grozave am pregatit, dar mai ales cu ce le-am aromatizat.

Aceasta marmelada de portocale si mango, fara zahar este un deliciu, si, fie ca nu vreti sau ca nu aveti voie sa consumati zahar, eu va recomand sa incercati acest produs, doar ca sa va convingeti ca se pot face preparate gustoase si sanatoase, dar mai ales potrivite unei alimentatii speciale.

Timp preparare: 1 h Nr portii: 1 borcan 700 gr Dificultate: medie

Ingrediente

  • 700 gr pulpa portocale
  • 1 fruct de mango, foarte bine copt
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 120 gr Green Sugar gelifiant
  • 1 plic indulcitor pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Portocalele se spala, apoi se decojesc. Se curata foarte bine de coaja alba, apoi se indeparteaza pielitele. Eu va recomand sa folositi portocale navel, se curata mai usor.
Fructul de mango se spala, se curata de coaja, apoi se taie de pe sambure si se portioneaza in cuburi mici.
Intr-un vas (eu am folosit o cratita intinsa, se gateste mai bine) se pune pulpa fructelor cu tot cu sucul lasat de acestea si zeama de lamaie. Se transfera vasul pe foc si se lasa la foc mic pana incepe sa fiarba compozitia. Se paseaza usor cu o presa de legume, astfel incat sa iasa cremoasa, dar nu folositi blenderul. In momentul in care fructele se leaga si sucul lasat de acestea scade, se adauga indulcitorul diluat in 150 ml apa. Se mai lasa 10 minute sa fiarba, apoi se opreste focul.
Se pregateste un borcan curatat, sterilizat, de 720 gr, apoi se toarna marmelada in recipient. Se acopera cu capac si se lasa la temperat. In momentul in care s-a racit de tot, ea va deveni si mai inchegata. Se depoziteaza la rece.
Este delicioasa, aromata si foarte buna pentru prajituri, fursecuri sau simpla pe paine prajita cu unt.
Sa va fie de folos!

 

  

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive