Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

American cookies

Sunt foarte incantata de aceasta reteta de American cookies si va spun cu mana pe inima, ies identic cu cei din comert. Crocanti, fragezi si deliciosi.

Am folosit ca punct de plecare reteta pe care am gasit-o la Anna Olson.

Foarte faini au iesit, singurul amendament pe care il fac, este ca data viitoare ii voi face mai micuti si mai subtiri.

Mai multe retete de fursecuri/biscuiti

Nu aveti nevoie de multe ingrediente, dar trebuie sa tineti cont de doua lucruri, asa cum specifica si Anna Olson: sa folositi putin amidon in compozitie si sa lasati la rece biscuitii inainte de a-i coace. Astfel isi vor pastra forma la copt.

Asa ca daca sunteti fani American cookies, va recomand sa incercati aceasta reteta si sa imi spuneti cum au iesit si daca v-au placut!

Enjoy!

biscuiti americani biscuiti americani

Timp preparare: 10 min (+ timp racire 1 h) Nr. portii: 18 – 20 Complexitate: medie
Ingrediente (la temperatura camerei):
  • 110 gr unt nesarat
  • 1 ou
  • 100 gr zahar brun nerafinat
  • 1 praf sare
  • 170 gr faina de grau alba
  • 3 lg cacao neagra
  • 1 lg amidon de porumb
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 150 gr pepite ciocolata neagra
  • 2 lg ciocolata cu menta, topita in prealabil
Mod de preparare:

Untul moale se spumeaza cu ajutorul unui mixer, adaugand sarea si zaharul. Cand untul devine cremos si pufos, se adauga oul si se incorporeaza bine. Se adauga ciocolata cu menta si se amesteca.

Separat, se cerne faina, bicarbonatul, cacaua, amidonul. Ingredientele uscate se adauga peste crema de unt si se incorporeaza. Urmeaza pepitele de ciocolata si se amesteca pana se incorporeaza ingredientele bine. Aluatul astfel obtinut se pune la rece pentru aproximativ 30 minute.

Dupa ce a stat la rece, se scoate din frigider, si cu ajutorul unei linguri, se ia din compozitie si se formeaza mici bile (presate usor cu dosul palmei) cu diametrul de 5-6 cm care se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Se asaza la distanta una de alta. Dupa ce s-au format toate bilele, aluatul se da la rece din nou, pentru alte 30 minute.

Se scot apoi, se coc in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, timp de aproximativ 15-20 minute. Dupa racire, se vor intari si se pot manevra cu usurinta.

Sa va fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.