Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Fudge cu cafea si piure de castane

Daca tot se apropie weekendul, va poftesc la o portie dulce si delicioasa de Fudge cu cafea si piure de castane.

Nu stiu exact sursa acestui fudge, insa ca o istorioara, se spune ca a fost un desert esuat de caramele. In timp a evoluat si iata ca fudge a ajuns un desert pregatit din lapte condensat, unt, ciocolata si optional, alte ingrediente care se folosesc pentru aroma. Poate varia ca si reteta folosindu-se doar doua ingrediente: lapte condensat si ciocolata sau masa de cacao, pana la retete mai complexe.

Astazi eu va indulcesc cafeaua cu un Fudge cu cafea si piure de castane. Ador cafeaua in deserturi si nu numai, ador piureul de castane, asa ca aceasta combinatie mi-a fost pe plac la maxim.

Mai multe deserturi cu cafea 

Am folosit piure de castane indulcit, insa as recomanda unul fara zahar, dat fiind faptul ca laptele condensat este destul de dulce.

Am folosit ciocolata neagra, dar si un espresso intens, iar rezultatul a fost delicios.

Nu este un desert light, dar o bucatica merita savurata alaturi de o cafea buna.

Enjoy it!

fudge fudgefudge fudge fudge fudge fudge

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 25-30 Complexitate: medie
Ingrediente:
  • 1 cutie cu lapte condensat 397 gr
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata cu alune intregi
  • 3-4 lg piure de castane
  • 40 ml espresso intens
  • 20 ml amaretto
Mod de preparare:
Va fac precizarea inca de la inceput ca laptele condensat care trebuie folosit in aceasta reteta este cel gros, la conserva. Nu folositi din cel pentru cafea (sincer, nici nu stiu de ce poarta aceeasi denumire), nu va reusi acest desert. 

Intr-un vas, se pune la incalzit laptele condensat. Se adauga ciocolata neagra rupta bucati si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Se adauga cafeaua si piureul de castane si se amesteca.

Se ia de pe foc si se adauga ciocolata cu alune, rupta bucatele. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. La final, se adauga amaretto.

Compozitia de toarna intr- tava de 20 x 20 cm, prevazuta cu hartie de copt. Se pune la rece minim cateva ore.

Eu l-am pregatit si sub forma de bomboane si le-am tavalit prin cacao. Perfecte pentru un cadou dulce.

Se serveste alaturi de o cafea. Este un desert fin, cremos si aromat.

Sa va fie de folos!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.