In plin sezon de capsuni aromate si parfumate, nu puteam trece cu vederea o tarta dulce, ciocolatoasa, garnisita cu multe capsuni proaspete.
Reteta este una simpla, nu este extrem de calorica, dar nici dietetica. Este destul de satioasa, desi parca nu te poti opri din mancat.
Sper sa va placa si sa va incante sa o pregatiti!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- pt blat:
- 100 gr unt
- 1 galbenus de ou
- 250 gr faina
- 60 gr zahar brut
- 2 linguri cacao neagra
- 1 praf sare
- pt crema de ciocolata:
- 200 gr cioco neagra
- 300 gr iaurt simplu
- 1 galbenus
- 40 gr zahar brut
- pt topping de fructe:
- 800 gr capsuni proaspete, curatate si spalate
- 100 gr fructe de padure congelate
- 3 lg zahar brut
- 1 lingura amidon
- 1 canita apa
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei.
Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare.
Adaugam faina amestecata cu cacaua si amestecam pana obtinem un aluat faramicios.
Luam o forma de copt, preferabil cu inel detasabil. Asezam blatul in strat gros, nivelam bine. Dam tava la rece, timp in care pregatim umplutura de ciocolata.
Topim pe baie de aburi ciocolata. Dam deoparte sa se raceasca un pic.
Amestecam intr-un bol, iaurtul cu zaharul si cu galbenusul. Apoi adaugam ciocolata si omogenizam.
Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia de ciocolata. Batem usor forma de blatul mesei, apoi o punem la cuptorul incins, aproximativ 40-45 minute, la foc mediu. Cand va fi coapta, va fi usor umflata si va forma o crusta. O scoatem din cuptor si o dam la racit.
Intr-un vas, punem o cana de apa, 3 linguri zahar si o lingura amidon. Amestecam cu un tel si punem compozitia pe foc, la fiert, amestecand continuu. Curand, se va lega si se va ingrosa. Cand s-a ingrosat bine, dam deoparte.
Peste capsunile proaspete, presaram cateva afine si mure congelate. Turnam compozitia de amidon peste fructe si amestecam. Ele se vor lega, dar isi vor pastra gustul proaspat.
Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata, turnam fructele, presaram cativa fulgi de cioco si apoi dam la rece pentru cateva ore.
Servim cu pofta o felie!
- Tipsuri:
- folositi capsuni din cele maruntele, coapte bine, dar nu moi.
- folositi unt de calitate
- eu am folosit o forma cu diametru 24 cm. Cred ca ar iesi mai frumos intr-o forma mai mica, straturile vor fi mai groase, iar tarta va iesi mai inalta.
[/preparare]
9 Comments
Paula Gafitescu
16 iunie 2014 at 12:43O bunatate de tarta! Trimite-mi si mie o felie ca nu mai pot de pofta! Pupici
Didi
16 iunie 2014 at 13:44arata apetisant si o mare pofta mi-ai facut cu tarta asta minunata
Laura Nechita
16 iunie 2014 at 14:09Paula, gata cu poftele :P:))))) Muaaah pe toti!
Laura Nechita
16 iunie 2014 at 14:15Lia, ia o felie cu tine :)))) Muaaah!
Maria Udrea
16 iunie 2014 at 18:25Ioi, da eu de cand n-am mai fost in vizita la tine??
Am venit dupa tarta asta delicioasa si am gasit schimbari pe aici!
Imi place si tarta si schimbarea! Muah!
Laura Nechita
16 iunie 2014 at 19:16Merisor :)))))) sa vezi eu de cand nu mai intrasem pe aici :))))) Muaah si sarumana!
simonacallas
16 iunie 2014 at 19:39Ce culoare, ce savoare! Brava, brava!
Laura Nechita
17 iunie 2014 at 11:14Simona, te pup! Muah!
Timea
21 iunie 2014 at 10:18Arata de nota 20! Pup