Menu
Dulciuri / Prajituri

Vafe cu crema de ciocolata alba si visine

In dar de martisor, va servesc, virtual desigur, cu o portie generoasa de Vafe cu crema de ciocolata alba si visine, pregatite cu mult drag.

Sa nu imi spuneti ca ati refuza asa vafe delicioase. Piticii mei sunt mari fani vafe, de cate ori pregatesc cateva, sunt primii care isi infig degetelele lor marunte in ele :))

Mai multe retete de vafe gasiti aici

De data aceasta, am pregatit un aluat cu unt, si am tinut vafele la pastrare intr-o caserola de plastic pana a doua zi.

A doua zi, am pregatit o crema delicioasa cu ciocolata alba si visine din cele altoite, puse la pastrare pentru iarna. Neaparat sa le incercati.

Ca de obicei, mi-a fost de ajutor aparatul meu drag de gofre Waffle Maker de la Breville.

Daca sunteti in cautarea unui aparat bun pentru pregatit vafe/ gofre, alegeti-l pe acesta, este grozav. Vafele ies mari si pufoase, platanele sunt dintr-un material antiaderent, indiferent de aluatul pe care il pregatiti, acesta nu se lipeste.

Se scot usor si se clatesc, astfel ca nu aveti batai de cap.

Acest aparat de vafe poate fi un cadou tare dragut pentru 8 martie, asa ca profitati de reducerea de pret si bucurati-i pe cei dragi.

Mai multe detalii despre acest aparat, gasiti aici >>> http://bit.ly/2PeNTj9

Va invit sa cititi reteta mea de Vafe cu crema de ciocolata alba si visine. Sunt perfecte pentru un martisor dulce!

 

vafe cu ciocolata vafe cu ciocolata vafe cu ciocolata vafe cu ciocolata

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 6-8 Dificultate: medie

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Aluat:
  • 80 gr unt nesarat
  • 1 praf sare
  • 60 gr zahar pudra
  • 150 ml lapte
  • 3 lg cacao neagra
  • 2 oua de gaina
  • 180 gr faina
  • ½ lgta bicarbonat sodiu
  • Crema:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana lichida
  • 100 gr mascarpone
  • Visine congelate
  • 1 lg miere/ sirop agave
  • Decor:
  • Ciocolata neagra

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Untul rece se taie cubulete si se pune intr-un vas termic. Se adauga laptele, un praf sare si zaharul pudra.
Se topesc pe baie de aburi sau in cuptor. Nu trebuie fierte. Se omogenizeaza, apoi se lasa deoparte.
Se adauga cele doua oua, se amesteca.
In compozitia rezultata, se adauga faina cernuta, un praf de bicarbonat de sodiu si faina.
Se amesteca pana se obtine un aluat fin, cremos, ca o smantana.
Se conecteaza aparatul Waffle maker la o sursa de curent.
Cand semnalul luminous indica ok-ul, se ia din compozitie cu ajutorul unei linguri si se asaza pe platanele aparatului, apoi se inchide capacul.
Se lasa sa se coaca bine, apoi se scot cu ajutorul unui cleste de lemn.
Se lasa la temperat, apoi se depoziteaza intr-o punga de plastic sau caserola pana la servire.
Crema:
Ciocolata alba si smantana lichida se pun intr-un vas, se transfera pe baie de aburi sau la cuptor.
Dupa ce s-a topit ciocolata, se amesteca pana la omogenizare. Compozitia de ciocolata se lasa la temperat, apoi se depoziteaza in frigider minim 3 ore.
Dupa ce a stat la rece, se incorporeaza branza mascarpone.
Daca doriti crema mai dulce, adaugati zahar dupa gust!
Vafele moi se garnisesc cu crema de ciocolata, visine congelate stropite cu miere sau sirop de agave.
Se decoreaza cu fulgi de ciocolata.
Sa va fie de folos!

[/preparare]

 

    

  

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.