Menu
Dulciuri / Prajituri

Prajitura cu mac, visine si coacaze rosii

Simpla, rapida si gustoasa! Visine, coacaze, ciocolata neagra, un deliciu. Si va mai spun un secret, nu are zahar. Deci, daca va plac si aveti fructe rosii sau altfel puse la congelator, puteti sa le includeti intr-o prajitura buna.

Timp de preparare: 60 minute
Nr. de portii: 20-25 buc

pt o tava mare (35 x 25 cm)

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 8 oua de tara
  • 6 linguri indulcitor natural Green Sugar (sau zahar)
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri mac
  • 1/ 2 plic praf copt
  • 400 gr fructe (visine, coacaze negre, alte fructe)
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 1 cana mica lapte
  • 1 praf de sare

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei.

Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.

Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui mixer sau tel, batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cand spuma devine ferma, adaugam indulcitorul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile, cate unul, mixam in continuare.


Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si adaugam in compozitia de oua. Presaram macul si amestecam usor cu o spatula pana devine omogena compozitia. Turnam in tava, nivelam usor.


Fructele le tavalim un pic in faina si indulcitor si apoi le scuturam  si le asezam peste compozitie.

Punem totul la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.


Dupa 40 minute, deschidem cuptorul, introducem o scobitoare in mijlocul blatului. Daca iese curata, inseamna ca blatul este copt si il putem scoate din cuptor. Daca nu iese curata, mai lasam blatul la copt pentru inca 5-10 minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca un pic, apoi scoatem blatul, desfacem hartia de copt si lasam sa se raceasca complet pe un gratar.


Topim ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi, amestecam pana devine omogena si glazuram prajitura racita. Dam la rece pana in momentul servirii. Portionam cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • TeoBucatar
    23 martie 2015 at 19:37

    Mama, ce nebunie avem aici!

    Reply
  • Maria Udrea
    23 martie 2015 at 20:16

    Si visine si coacaze rosii, m-ai omorat, deja imi ploua torential in gura!
    Bine ca am o varsta si…. atat. :)))))))))))))

    Reply
  • Simona
    24 martie 2015 at 11:58

    Cat de fain arata!!! Vreau si eu cateva portii!
    Pupici

    Reply
  • simonacallas
    25 martie 2015 at 6:28

    Super combinatie, felicitari!

    Reply
  • Didi
    25 martie 2015 at 14:23

    Ai nasul fin pentru retete bune. Asta se cheama talent. … Si foto misto.

    Reply
  • Victoria P.
    28 martie 2015 at 19:59

    Oh, Doamne, ce combinatie exploziva de arome…Delicios! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.