Negresa cu branza si capsuni este un desert bun, aromat care se face din ingrediente simple si este gata in mai putin de o ora.
Nu stiu cum e la voi, dar la noi, cand fac negresa, se mananca in aceeasi zi. Realitatea este ca acest desert este si gustos si usor de facut si nici nu iti trebuie cine stie ce ingrediente.
De data aceasta, am combinat negresa cu branza si am adaugat capsuni. Un deliciu a iesit si va recomand cu toata inima sa incercati reteta.
Timp preparare: 10 minute Nr. portii: 20 Complexitate: medie Dimensiune tava: 26 x 26 cm
Ingrediente Negresa cu branza si capsuni:
- 220 gr faina de grau
- un praf sare
- 120 gr zahar
- 1 plic praf copt
- 30 gr cacao
- 1 lg otet
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 250 ml lapte
- 200 gr branza de vaci
- 30 gr zahar pudra
- 1 ou
- pasta vanilie
- capsuni proaspete
Mod de preparare Negresa cu branza si capsuni:
Se porneste cuptorul la 180 grade C, coacere cu ventilatie. Se pregateste tava in care se pune hartie de copt.
Intr-un vas, se pun faina, sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Se amesteca sa se uniformizeze ingredientele. Se adauga o lingura de otet si uleiul. Se amesteca usor cu un tel. Se adauga laptele caldut si se amesteca energic pana se obtine o compozitie omogena si fina.
Separat, in alt vas, se amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, oul si pasta de vanilie.
Capsunile se spala bine, apoi se taie in sferturi.
Aluatul de negresa se toarna in tava, se adauga crema de branza din loc in loc si se marmoreaza usor. Se adauga capsunile taiate.
Negresa se coace in cuptor, la 180 grade C, timp de 40 minute, in functie si de cuptor. Dupa coacere, se mai lasa cateva minute in cuptor, apoi se scoate si se lasa la temperat. Nu se taie decat dupa ce s-a racit.
Daca nu va lasa pofta sa asteptati, rupeti din ea, nu folositi cutitul.
Este o negresa super delicioasa si aromata.
Sa va fie de folos!
2 Comments
Zalma
8 iunie 2024 at 11:39Am încercat această rețetă de negresa cu brânză și căpșuni și a fost absolut delicioasă! Combinația de ciocolată bogată, brânză cremoasă și căpșuni proaspete este divină. Este un desert perfect pentru orice ocazie și cu siguranță va impresiona pe oricine îl gustă. Felicitări pentru rețetă și mulțumesc pentru partajare!
Laura Nechita
8 iunie 2024 at 16:08Multumesc, ma bucur ca v-a placut! Zi frumoasa!