Menu
Dulciuri / Fara zahar

Bomboane cu banane, migdale, fara zahar

Cand am pregatit aceste Bomboane cu banane, migdale si ciocolata, fara zahar, mi s-a spus ca sunt cele mai bune din cate am facut pana acum. Si la fel zic si eu, sunt tare, tare gustoase.

Le-am pregatit pentru Teo, in varianta cu Green Sugar. Excelente!

Pentru umplutura, am folosit banane, migdale macinate fin, fulgi de ovaz si scortisoara si inca un ingredient care imi place maxim. Le-am glazurat in ciocolata fina, fara zahar.

Singura problema este ca se mananca prea repede, iar piticii “au sustras” si ei cateva :))))

Mereu descopar variante pentru deserturi fara zahar, sunt fascinata de felul in care combinatia unor ingrediente ofera un gust atat de bun.

Va recomand cu toata inima sa le incercati!

Timp preparare: 20 min Complexitate: usor Nr. portii: 34

Ingrediente Bomboane cu banane, migdale, fara zahar:

  • 2 banane (nu foarte coapte)
  • 200 gr migdale macinate fin
  • 120 – 150 gr fulgi de ovaz (marunti)
  • un praf sare
  • 2-3 lgte scortisoara
  • 3 linguri pline cu crema de lapte, fara zahar
  • pasta tonka
  • pentru glazurat:
  • 300 gr ciocolata Green Velvet
  • in plus:
  • miez de nuca (coapta in prealabil)

Mod de preparare Bomboane cu banane, migdale, fara zahar:

Crema de lapte pe care am pregatit-o si pe care am folosit-o si la Batoanele Bounty fara zahar inlocuieste de minune laptele condensat din comert.

Intr-un castron, se paseaza bananele curatate, apoi se adauga 3 linguri de crema de lapte si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga migdalele macinate, un praf de sare, fulgii de ovaz, putina pasta de tonka si scortisoara. In functie de marimea bananelor, este posibil sa nu fie nevoie de toata cantitatea de fulgi de ovaz. Compozitia trebuie sa iasa ferma, dar nu foarte tare.

Se amesteca bine, apoi compozitia se pune la frigider pentru o ora.

Dupa ce a stat la rece, se scoate si se formeaza bile potrivite ca marime. Eu am adaugat cate un sfert de miez de nuca in mijlocul fiecarei bile. Se asaza intr-o tava, apoi se pun la congelator, timp in care se pregateste ciocolata.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Din 300 gr de ciocolata, se pun la topit 200 gr. Cu ajutorul unui termometru, se verifica temperatura, cand ajunge la 42 grade, se ia vasul de pe baia de aburi si se adauga restul de ciocolata. Se lasa 1-2 minute in ciocolata deja topita, apoi se amesteca usor, incepand din centrul vasului. Vasul se transfera din nou pe baia de aburi si se mai lasa 2-3 minute, amestecand usor.

Se scot bilele din congelator si se glazureaza in ciocolata topita, cu ajutorul unei furculite, scurgand bine surplusul de ciocolata. Astfel, glazura va fi subtire.

Se pastreaza la rece.

Sunt absolut delicioase si usor de facut.

Sa va fie de folos!

   

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.