Ca un mare iubitor de cafea ce sunt, ador deserturile cu aceasta licoare aromata si amaruie, iar astazi va indulcesc cu aceste Trufe Tiramisu cu cafea si amaretti.

Trufele mele nu contin multe ingrediente, dar sunt dintre cele mai bune, iar reusita unui astfel de desert depinde de calitatea cafelei, a pudrei de cacao, a ciocolatei folosite. Asa ca sa nu va zgarciti cand le alegeti.

Mai multe retete cu cafea

Imi place sa beau cafeaua tare si amara, intensa si eventual proaspat macinata. Un espresso bun face diferenta.

Barista meu este Prima Latte de la Breville, un espressor tare harnic si frumos, dupa cum puteti vedea in poze. Il am de 4 ani in bucataria mea si nu m-a dezamagit niciodata.

Foloseste cafea macinata, dar functioneaza si cu monodoze. Pregateste cel mai bun espresso, cel mai fain cappuccino, dar si Latte. Vi-l recomand cu toata increderea!

Revenind la aceste Trufe Tiramisu cu cafea si amaretti, va spun doar atat: se topesc in gura, sunt cremoase, iar la final lasa un gust de cafea. Sunt absolut delicioase si va recomand sa le pregatiti si voi!

Sa va fie de folos!

 

trufe

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 25 Dificultate: medie

Ingrediente

  • 200 ml smantana lichida
  • 100 ml espresso
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr zahar brut (optional)
  • 50 gr biscuiti amaretti
  • 80 gr mascarpone
  • cacao neagra

Mod de preparare

Se pregateste un espresso dublu cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville.

Daca doriti, il puteti indulci cu 50 gr zahar sau il puteti lasa black.

Intr-un vas, se pune smantana lichida, ciocolata rupta bucati si cafeaua.

Compozitia se transfera pe foc, amestecand pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se ia de pe foc, se lasa la temperat 15 minute, apoi se adauga mascarpone. Se omogenizeaza.

Intr-un vas ceramic, se macina grosier biscuitii in strat egal, se toarna compozitia de ciocolata, apoi se faramiteaza deasupra alt strat de biscuit.

Compozitia se da la rece pentru minim 6 ore.

Dupa ce a stat la rece, se scoate si se formeaza trufele.

Cu ajutorul unei lingurite trecute prin pudra de cacao, se ia din compozitie, se tavaleste usor prin pudra de cacao si se asaza pe un platou.

Se tin la rece pana in momentul servirii.

Sunt fabulous de bune!

Sa va fie de folos!

       

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive