De cele mai multe ori, putem încropi o prăjitură sau o plăcintă, fix din ingredientele rămase prin cămară!
Cu siguranță, toată lumea are mereu câte un pișcot sau un biscuite rămas prin dulap, un rest de iaurt sau niște fructe rămase. Trebuie doar să ne punem pe treabă.
Din seria, rapid și gustos, iată o prăjitură care va cuceri și invitații la masă. O puteți pregăti în maxim, maxim 15 minute, și cât serviți masa, aceasta stă cuminte la rece, așteptând să fie savurată.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 pungă mică pișcoturi
- biscuti rămăși
- 1-2 banane
- suc portocale (compot mandarine, etc)
- iaurt natur
- puțin zahăr pudră (în funcție de cât de dulce preferați)
- fructe de sezon
- ciocolată rămasă
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Se pregătește o tavă mică. Eu am folosit o formă termorezistentă.
Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am avut un suc natural de portocale cu morcov.
Se curăță și se feliază bananele. Se așază peste baza de pișcoturi. Iartul se amestecă cu puțin zahăr pudră, se poate stoarce și puțină zeamă de lămâie sau se poate adăuga un zahăr vanilat. Se toarnă iaurtul peste banane și pișcoturi, se nivelează ușor. Se presară fructe de pădure, eu am avut niște zmeură, afine și mure rămase. Ciocolata se topește și se glazurează prăjitura.
Se dă la rece până în momentul servirii. Este tare bună, un fel de savarină fructata, datorită texturii pișcoturilor însiropate din abundență.
Să vă fie și vouă de folos!
Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am avut un suc natural de portocale cu morcov.
Se curăță și se feliază bananele. Se așază peste baza de pișcoturi. Iartul se amestecă cu puțin zahăr pudră, se poate stoarce și puțină zeamă de lămâie sau se poate adăuga un zahăr vanilat. Se toarnă iaurtul peste banane și pișcoturi, se nivelează ușor. Se presară fructe de pădure, eu am avut niște zmeură, afine și mure rămase. Ciocolata se topește și se glazurează prăjitura.
Se dă la rece până în momentul servirii. Este tare bună, un fel de savarină fructata, datorită texturii pișcoturilor însiropate din abundență.
Să vă fie și vouă de folos!
[/preparare]
No Comments