Menu
Dulciuri / Tarte

Tarta frageda cu capsuni

De curand, am inceput sa vad in magazine capsuni. Capsuni …de sera, probabil, ca cele de gradina nu au aparut inca. Si asa pofta ce imi este si ma gandeam sa va fac si voua pofta :)))
Atunci am observat ca tarta asta frageda si parfumata nu o postasem, desi am facut-o cu un an in urma. Am inteles din nou de ce am omis, si iata, cu o “mica” intarziere o postez si aici.

Abia astept deschiderea sezonului de capsuni dulci si parfumate ca sa putem pregati tarte si siropuri si alte minunatii!

    

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pentru blat:
  •  150 gr unt
  •  250 gr faina alba
  • 1 ou ( eu am folosit ou de tara)
  • 1 lg zahar brut
  •  1 praf sare
  • pentru umplutura:
  •  500 gr capsuni coapte bine (curatate si spalate foarte bine)
  •  1 lg zahar brut
  •  1 lingurita amidon
  •  2-3 linguri apa
  •  1 lingura zeama lamaie

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim aluatul cu o zi inainte.

Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom obtine un aluat nu foarte tare. Il impachetam in folie alimentara si il dam la frigider pana a doua zi. Se va fragezi extraordinar de bine.

Umplutura o pregatim extrem de rapid. Alegem 3-4 capsuni foarte coapte, adaugam apa, zaharul si amidonul si le mixam bine. Aceasta compozitie o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa un pic.

Capsunile celelalte le taiem felii groase sau daca sunt micute, le lasam intregi. Le stropim cu o lingura de suc de lamaie. Le adaugam peste sosul pregatit anterior, si le amestecam. Aceasta compozitie este extrem de gustoasa.

Scoatem aluatul din frigider, il taiem in doua si intindem cate o foaie rotunda, nu foarte groasa.

Pregatim o forma de copt, asezam foaia indepartand marginile in exces. Presam usor aluatul, sa se aseze bine, intepam din loc in loc cu o furculita.

Pornim cuptorul.

Peste aluat, turnam jumatate din compozitia de fructe si fie acoperim cu blat, fie lasam simpla.

Din aceasta cantitate de aluat, ar iesi cam doua tarte rotunde cu diametru mai mic. Eu am facut o tarta patrata si una rotunda. Le-am acoperit cu fasii subtiri sau cu o foaie “brodata”.

Le dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 – 25 minute maxim.

Le scoatem din cuptor, le pudram cu zahar vanilat.

Sunt o nebunie si se pot servi cu topping de ciocolata, cu inghetata sau pur si simplu asa cum sunt.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

  • Oana Igretiu
    4 mai 2015 at 14:29

    Ce minunata e! Imi place varianta cu grilajul tip Linzer 🙂

    Reply
  • Maria Udrea
    4 mai 2015 at 16:09

    Am mai salivat la tarta asta si pe bucataras la vremea respectiva, dar tot mai salivez si acum. 😛
    Yummmm, cum poate arata! Data viitoare cand mai faci, iti bat la usa. Muah!

    Reply
  • Simona
    4 mai 2015 at 17:39

    Cat de fain arata!!!

    Reply
  • Laura Nechita
    4 mai 2015 at 19:12

    Oana, imi place sa le tot bibilesc, desi lipsa de rabdare si timpul ma cam infraneaza :))) Seara frumoasa!

    Reply
  • Laura Nechita
    4 mai 2015 at 19:12

    Merisor, azi o cautam si nu dadeam de ea, noroc de Bucataras )))) Muah!

    Reply
  • Laura Nechita
    4 mai 2015 at 19:13

    Simo, abia astept sa apara capsunelele sa fac tarte! :))) Te pupacesc!

    Reply
  • Diaconta
    5 mai 2015 at 5:52

    Asta-i felul de "dulce" caruia nu-i pot rezista.
    Minunat arata!!! Pupici

    Reply
  • TeoBucatar
    5 mai 2015 at 17:52

    Cat de apetisanta este!

    Reply
  • simonacallas
    6 mai 2015 at 4:33

    Felicitari pentru frumoasa tarta! Aluatul crocant si capsunile suculente fac o casa foarte buna impreuna 🙂

    Reply
  • Paula Gafitescu
    11 mai 2015 at 6:49

    Deliciosenie de tarta! Fur si eu jumate din ea, cu mai putin nu ma satur 🙂

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.