De curând am pregătit aceste Madlene pufoase – Rețeta simplă și delicioasă, cu un gust atât de bun și atât de pufoase. Băieții mei le devorează de-a dreptul :)))
Spre deosebire de rețeta de Madlene cu lămâie, la acestea am folosit mai puțină făină și au ieșit mai pufoase.
Sunt perfecte lângă o cafea sau un ceai bun. Dacă le depozitezi într-o cutie de plastic închisă și le ții până a doua zi, devin și mai bune, cu o textura umedă. Dar la mine în casă, nu rezistă pentru că băieții le mănâncă în aceeași zi :)))
Eu vă recomand cu toată inima să încercați aceste Madlene pufoase – Rețeta simplă și delicioasă.
Timp preparare: 10 min Coacere: 20 min Nr. portii: 20 Complexitate: medie
Ingrediente Madlene pufoase – Rețeta simplă și delicioasă
- 4 ouă de găină
- un praf sare
- 120 gr zahăr
- 150 gr făină de grâu
- 120 gr unt topit
- 5 gr praf copt
- extract de portocale
- pastă de vanilie
- zahăr pudră
Mod de preparare Madlene pufoase – Rețeta simplă și delicioasă:
Într-un bol, pune ouăle, un praf de sare și zahărul. Mixează totul spumă până obții o compoziție pufoasă. Adaugă extract de portocale și pastă de vanilie (sau aromele tale preferate).
Amestecă făina cu praful de copt și adaugă treptat în compoziția de ouă. Omogenizează, apoi toarnă în fir subțire untul topit și mixează în continuare. Compoziția obținută trebuie să fie densă, lucioasă și fină.
Toarnă compoziția în forme de madlene și bate ușor tava de blatul mesei ca să se așeze uniform aluatul.
Ideal ar fi să le umpli 3/4 din capacitatea formei, dar eu le-am umplut până la margine ca să obțin niște madlene mai mari.
Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C și coace madlenele timp de 20 minute, până când sunt bine crescute și rumene la suprafață.
Scoate tava din cuptor și lasă puțin la temperat. Scoate-le cu atenție din formă ca să nu se rupă.
Așază-le pe un platou. După ce s-au răcit de tot, pudrează-le cu zahăr.
Sunt atât de pufoase, bune, se simte aroma subtilă de portocale, dar și aroma untului. Merită să le faceți și să vă bucurați de gustul lor bun.
No Comments