Menu
Aluaturi

Cornuri pufoase cu Nutella

Aceste cornuri cu nutella sunt preferatele baietilor mei pentru ca ies pufoase si pentru ca… nutella :)))

Aluatul nu este pretentios, dar e nevoie de putina rabdare ca sa creasca frumos.

Alte retete Cornuri

In general, la aluaturi eu folosesc putina drojdie, dar timpul de dospire este mai mare si asta garanteaza un aluat pufos, bine crescut si fara acel gust specific drojdiei.

Ca sa iasa si mai pufoase, gasiti in modul de preparare un truc pentru acest lucru.

Aceste cornuri pufoase cu nutella sunt grozave cu o cana cu lapte sau luate la pachet.

Sa va fie de folos reteta!

Timp preparare: 20 min (plus timp dospire) Nr. portii: 8-10 Complexitate: medie

Ingrediente Cornuri pufoase cu Nutella:

  • 300 gr faina de grau 00
  • un praf sare
  • 2 lg zahar (daca le vreti mai dulci, suplimentati)
  • 15 gr drojdie
  • 1 ou
  • 120 – 140 ml lapte caldut
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • pasta vanilie
  • nutella
  • 1 galbenus de ou pentru uns

Mod de preparare Cornuri pufoase cu Nutella:

Cerne faina intr-un vas. Pune un praf de sare intr-o margine.

Pune drojdia intr-un castronel, adauga putin zahar si putin lapte caldut. Lasa 10 minute ca sa se activeze maiaua.

Fa un locas in mijlocul fainii si toarna drojdia. Adauga un ou, laptele, pasta de vanilie, uleiul. Framanta bine cu ajutorul unui robot sau manual pana cand obtii un aluat dens, fin si omogen. In functie de tipul fainii, este posibil sa mai fie nevoie de putin lapte, asa ca, in timp ce framanti, asigura-te ca aluatul are lichid suficient.

Dupa framantare, stropeste aluatul cu putin ulei si acopera-l cu un prosop curat de bucatarie. Lasa-l la dospit pana isi tripleaza volumul, intr-un loc cald.

Dupa ce a crescut frumos, scoate aluatul pe o planseta unsa cu putin ulei. Intinde aluatul in forma de cerc, gros cam de 1 cm si taie-l in 8-10 triunghiuri. Pune putina nutella (sau crema de ciocolata de care preferi) si ruleaza aluatul sub forma de corn.

Asaza toate cornurile intr-o tava cu hartie de copt, la distanta unul de altul. Acopera tava cu prosopul de bucatarie si mai lasa la dospit cam 20 minute.

Amesteca galbenusul de ou cu o lingura de apa si unge fiecare corn.

Coace cornurile in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, coacere sus-jos cu ventilatie, timp de 20 minute. In functie de cuptor, timpul poate varia, insa in momentul in care sunt frumos rumenite, poti opri coacerea. Nu trebuie rascoapte.

Scoate-le din cuptor si unge-le imediat cu putina apa fierbinte, apoi acopera-le cu prosopul de bucatarie. Vei vedea cat de pufoase devin.

Cornurile cu nutella sunt gata de savurat, dupa gustul fiecaruia. Baietii mei le prefera alaturi de o cana cu lapte.

Sa va fie de folos!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.