Menu
Aluaturi / Aperitive

Rulouri cu carnati

Daca ai pofta de-o gustare buna si relativ usor de facut, incearca aceste Rulouri cu carnati, te vor cuceri prin fragezimea lor.

Eu sunt fan aluaturi sarate, in special placinte. Poti rasfoi prin colectia de Placinte, sigur vei gasi multe pe placul tau.

Revenind la aceste Rulouri cu carnati, va spun ca treaba este simpla. Pentru aluat, sunt necesare cateva ingrediente: faina, drojdie, un ou, ulei de masline si niste carnati buni.

De obicei, le rulez ca pe covridog, dar de data asta, n-am mai avut rabdare :)) Baietii imi dadeau tarcoale, timpul nu prea era de partea mea, asa ca le-am facut sub forma de pariziene :)) Voi le puteti rula dupa bunul plac. Si le puteti umple cu ce va place: crenvusti, sunca presata si cascaval, etc.

Sper sa va fie de folos reteta aceasta si sa incercati aceste rulouri.

cornuri cu carnati cornuri cu carnati cornuri cu carnati cornuri cu carnaticornuri cu carnati

Timp preparare: aprox. 1,5 h Portii: 14 Complexitate: medie
Ingrediente Rulouri cu carnati:
  • aluat:
  • 500 gr faina de grau
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar
  • sare
  • 200 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de masline
  • umplutura:
  • carnati (eu am folosit niste carnati ardelenesti, din cei subtiri)
  • in plus:
  • 1 galbenus de ou pt uns
Mod de preparare Rulouri cu carnati:

Intr-un bol, se cerne faina. Intr-o margine se adauga o lingurita de sare.

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar si se pune intr-o cescuta cu putina apa calduta. Se lasa se se activeze.

In mijlocul fainii, se face un locas, se adauga drojdia, oul si restul de apa calduta. Eu am folosit un robot, dar se poate framanta si manual. Se framanta bine, bine, pana la omogenizare, apoi se incorporeaza uleiul de masline. Se framanta bine pana rezulta un aluat elastic, fin si omogen. Se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ 1 h.

Dupa ce a crescut frumos, aluatul se scoate pe un blat de lemn, uns cu putin ulei. Nu se adauga faina, vor iesi uscate.

Aluatul se imparte in 3 parti. Fiecare se intinde in strat subtire, forma dreptunghiulara, se imparte in 4 portii egale care se cresteaza la margine in fasii subtiri. La marginea ramasa intreaga, se asaza carnaciorul sau sunca/ cascavalul (ce va place) si se ruleaza strans spre marginea crestata. Ruloul astfel obtinut se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt. Se formeaza restul de rulouri si se asaza in tava de copt. Se lasa 10 minute sa creasca, apoi se ung cu galbenus de ou.

Se coc la 200 grade C, coacere sus-jos cu ventilatie, timp de 15 minute, apoi inca vreo 10 minute, se comuta pe coacere doar jos. Se scot apoi rumene si frumoase (miros senzational) si se acopera cu un stergar curat.

Se servesc calde sau reci, cu un pahar cu iaurt sau bere, dupa preferinte :))

Sunt super fragede si bune, o gustare perfecta sau bune de pus la pachetel.

Sa va fie de folos!

 

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.