Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Bomboane de casa, cu nuca de cocos si ciocolata neagra

Astăzi vă poftesc la niște Bomboane de casa, cu nuca de cocos si ciocolata neagra.  

Atunci când ai ingrediente de calitate, este ușor să pregătești ceva gustos și savuros.
Aceste bomboane de casa, cu nuca de cocos si ciocolata neagra nu conțin zahăr, ci sunt in varianta light, cu îndulcitor.

Prietenii de la Sano Vita m-au răsfățat cu un coș generos cu produse, iar mie mi-au fugit ochii la Uleiul de cocos, la Merișoarele confiate și… de aici, nu a mai fost decât un pas până să savurez cu ochii închiși aceste bomboane delicioase!

Mulțumesc, Sano Vita și prietenilor de la More than Pub pentru daruri!

Timp de preparare: 1 h Nr. portii : 22 Grad dificultate: mediu

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  100 gr fulgi nucă de cocos
  • 50 gr îndulcitor ștevie
  • 50 gr lapte praf
  • 1 praf sare
  • 50 ml lapte de cocos
  • 2 lg pline cu ulei de cocos Sano Vita
  • 150 gr ciocolată neagră, fără zahăr
  • 1 lg ulei de cocos Sano Vita
  • 50 ml lapte
  • opțional:
  • merișoare confiate Sano Vita
  • lichior de cireșe/ vișine

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Aceste bomboane de casa, cu nuca de cocos si ciocolata neagra se pregătesc simplu și rapid.

Mai întâi, se topește uleiul de cocos impreuna cu îndulcitorul, amestecând ușor până la omogenizare.
Se pregătește un blender. În cuva blenderului se pune nuca de cocos, laptele praf, un praf sare, laptele de cocos și uleiul de cocos topit cu îndulcitorul.
Se amestecă câteva minute până se obține o pastă densă. Se pune într-un vas de sticlă, se acoperă cu folie alimentară și se pune la rece, în frigider.
Între timp, se topește pe baie de aburi, ciocolata neagră, laptele și uleiul de cocos. Odată omogenizată compoziția, se lasă la temperat.

Din compoziția rece cu nucă de cocos, se formează biluțe de mărime potrivită (cât o gustare), apoi se așază pe un suport și se pun în congelator, timp de 30 minute.

Notă:
Eu am hidratat câteva merișoare în lichior de vișine, apoi am pus câte una în mijlocul fiecărei biluțe de nucă de cocos.

Se scot apoi, se glazurează cu ciocolată neagră și se așază pe un suport. Se dau la rece, în frigider, până în momentul servirii.

Sunt absolut delicioase și sănătoasă aceste bomboane de casă. Când muști, te întâmpină gustul dulce amărui al ciocolatei negre, ca mai apoi să savurezi gustul dulce și bun al nucii de cocos.

Un deliciu adevărat aceste bomboane de casa, cu nuca de cocos si ciocolata neagra!

Să vă fie de folos!

[/preparare]

   

   

    

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.