Deseori ne raman albusuri de la diverse preparate, asa ca eu le-am folosit sa pregatesc o prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale.
Sincer, nu credeam la inceput sa iasa atat de buna, insa va spun la fel de sincer, voi repeta cu siguranta reteta. Am facut o portie mica, in tava mica, insa data viitoare va fi mai mare.
Aceasta prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale se prepara atat de usor, dar va recomand sa o portionati a doua zi. Va fi… de senzatie, mai ales daca va plac prajiturile pufoase si cremoase.
Si va mai spun ceva: am inlocuit zaharul cu indulcitor pudra de la Green Sugar si am folosit marmelada pregatita in casa. Asadar, o prajitura usoara si dietetica.
Sa va fie de folos!
Ingrediente:
- blat alb:
- 5 albusuri
- un praf sare
- 1 lg suc lamaie
- 3 lg indulcitor pudra Green Sugar
- 3 lg faina de grau
- 2 lg fulgi nuca de cocos
- 4 lg ulei de floarea soarelui
- crema de ricotta
- 400 gr smantana naturala
- 250 gr ricotta
- 2 lg indulcitor pudra Green Sugar
- pudra cu aroma de vanilie Green Sugar
- in plus:
- 3-4 lg pline cu marmelada de portocale
- ciocolata neagra, fara zahar
Mod de preparare:
Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale este aproape gata!
4 Comments
Simona
8 martie 2021 at 12:55Imi puteti spune va rog in loc de green sugar ce cantitati de zahar pudra ar trebui pus? merci!
Laura Nechita
9 martie 2021 at 10:34Buna ziua! Puteti folosi aceeasi cantitate de zahar. Daca preferati dulcele mai intens, puteti suplimenta. Spor la prajiturit si va astept cu o portie delicioasa! :))
Andreea
12 decembrie 2021 at 14:41Bună,
Se poate folosi dulceață de căpşuni în loc de marmeladă de portocale? Sau cu ce altceva se poate înlocui marmelada de portocale?
Laura Nechita
15 decembrie 2021 at 10:12Buna, Andreea! Sigur, poti folosi ce gem iti place. Nuca de cocos merge in combinatii diverse, eu am ales marmelada de portocale. Spor la prajiturit!