Menu
Dulciuri / Prajituri

Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale

Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale

Deseori ne raman albusuri de la diverse preparate, asa ca eu le-am folosit sa pregatesc o prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale.

Sincer, nu credeam la inceput sa iasa atat de buna, insa va spun la fel de sincer, voi repeta cu siguranta reteta. Am facut o portie mica, in tava mica, insa data viitoare va fi mai mare.

Aceasta prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale se prepara atat de usor, dar va recomand sa o portionati a doua zi. Va fi… de senzatie, mai ales daca va plac prajiturile pufoase si cremoase.

Si va mai spun ceva: am inlocuit zaharul cu indulcitor pudra de la Green Sugar si am folosit marmelada pregatita in casa. Asadar, o prajitura usoara si dietetica.

Sa va fie de folos!

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 12 – 15 Dificultate: medie Dimensiune tava: 20 x 18 cm

Ingrediente:

  • blat alb:
  • 5 albusuri
  • un praf sare
  • 1 lg suc lamaie
  • 3 lg indulcitor pudra Green Sugar
  • 3 lg faina de grau
  • 2 lg fulgi nuca de cocos
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • crema de ricotta
  • 400 gr smantana naturala
  • 250 gr ricotta
  • 2 lg indulcitor pudra Green Sugar
  • pudra cu aroma de vanilie Green Sugar
  • in plus:
  • 3-4 lg pline cu marmelada de portocale
  • ciocolata neagra, fara zahar
Mod de preparare:
Albusurile se tin la temperatura camerei, sa nu fie reci in momentul prepararii.
Se porneste cuptorul la 160 grade C.
Se pregateste o tava si se asaza o foaie de copt. Se pune deoparte.
Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare pana se albesc si devin dense si capata consistenta. Se adauga zeama de lamaie, indulcitorul, mixand bine pana ce compozitia devine ferma si lucioasa.
Se adauga faina si fulgii de cocos, se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.
Se adauga uleiul, se incorporeaza.
Compozitia de toarna in tava de copt si se pune in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, timp de 25 – 30 minute.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la temperat.
Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale este aproape gata!
Crema se pregateste repede. Smantana pentru frisca se mixeaza bine pana devine pufoasa si capata consistenta. Se adauga indulcitorul si se mai mixeaza 1 minut. Se adauga ricotta si se incorporeaza. Se adauga pudra vanilata si se amesteca pentru ultima data.
Peste blatul alb se asaza un strat de marmelada de portocale. Eu va recomand sa il puneti mai generos, va iesi si mai gustoasa. Peste marmelada, se toarna crema de branza, se niveleaza, apoi se da la rece pana a doua zi.
A doua zi, se scoate de la rece, se rade ciocolata si se portioneaza.
Este senzational de buna, blatul usor umed de la crema de branza, aromata de la marmelada de portocale. Un adevarat rasfat, va promit!
Sa va fie de folos!

 

  

4 Comments

  • Simona
    8 martie 2021 at 12:55

    Imi puteti spune va rog in loc de green sugar ce cantitati de zahar pudra ar trebui pus? merci!

    Reply
    • Laura Nechita
      9 martie 2021 at 10:34

      Buna ziua! Puteti folosi aceeasi cantitate de zahar. Daca preferati dulcele mai intens, puteti suplimenta. Spor la prajiturit si va astept cu o portie delicioasa! :))

      Reply
  • Andreea
    12 decembrie 2021 at 14:41

    Bună,

    Se poate folosi dulceață de căpşuni în loc de marmeladă de portocale? Sau cu ce altceva se poate înlocui marmelada de portocale?

    Reply
    • Laura Nechita
      15 decembrie 2021 at 10:12

      Buna, Andreea! Sigur, poti folosi ce gem iti place. Nuca de cocos merge in combinatii diverse, eu am ales marmelada de portocale. Spor la prajiturit!

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.