Deseori ne raman albusuri de la diverse preparate, asa ca eu le-am folosit sa pregatesc o prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale.

Sincer, nu credeam la inceput sa iasa atat de buna, insa va spun la fel de sincer, voi repeta cu siguranta reteta. Am facut o portie mica, in tava mica, insa data viitoare va fi mai mare.

Aceasta prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale se prepara atat de usor, dar va recomand sa o portionati a doua zi. Va fi… de senzatie, mai ales daca va plac prajiturile pufoase si cremoase.

Si va mai spun ceva: am inlocuit zaharul cu indulcitor pudra de la Green Sugar si am folosit marmelada pregatita in casa. Asadar, o prajitura usoara si dietetica.

Sa va fie de folos!

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 12 – 15 Dificultate: medie Dimensiune tava: 20 x 18 cm
Ingrediente

  • blat alb:
  • 5 albusuri
  • un praf sare
  • 1 lg suc lamaie
  • 3 lg indulcitor pudra Green Sugar
  • 3 lg faina de grau
  • 2 lg fulgi nuca de cocos
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • crema de ricotta
  • 400 gr smantana naturala
  • 250 gr ricotta
  • 2 lg indulcitor pudra Green Sugar
  • pudra cu aroma de vanilie Green Sugar
  • in plus:
  • 3-4 lg pline cu marmelada de portocale
  • ciocolata neagra, fara zahar

Mod de preparare
Albusurile se tin la temperatura camerei, sa nu fie reci in momentul prepararii.
Se porneste cuptorul la 160 grade C.
Se pregateste o tava si se asaza o foaie de copt. Se pune deoparte.
Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare pana se albesc si devin dense si capata consistenta. Se adauga zeama de lamaie, indulcitorul, mixand bine pana ce compozitia devine ferma si lucioasa.
Se adauga faina si fulgii de cocos, se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.
Se adauga uleiul, se incorporeaza.
Compozitia de toarna in tava de copt si se pune in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, timp de 25 – 30 minute.
Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la temperat.

Prajitura din albusuri, cu nuca de cocos si marmelada de portocale este aproape gata!

Crema se pregateste repede. Smantana pentru frisca se mixeaza bine pana devine pufoasa si capata consistenta. Se adauga indulcitorul si se mai mixeaza 1 minut. Se adauga ricotta si se incorporeaza. Se adauga pudra vanilata si se amesteca pentru ultima data.
Peste blatul alb se asaza un strat de marmelada de portocale. Eu va recomand sa il puneti mai generos, va iesi si mai gustoasa. Peste marmelada, se toarna crema de branza, se niveleaza, apoi se da la rece pana a doua zi.
A doua zi, se scoate de la rece, se rade ciocolata si se portioneaza.
Este senzational de buna, blatul usor umed de la crema de branza, aromata de la marmelada de portocale. Un adevarat rasfat, va promit!
Sa va fie de folos!

  
Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive