Menu
Cheesecakes / Dulciuri

Cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata

Cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata

Ne-am delectat de curand cu acest cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata. L-am savurat cu ochii inchisi.

De departe desertul meu preferat, cheesecake-ul este atat de versatil si se poate pregati in foarte multe variante.

Daca si voua va este pe plac cheesecake-ul, va invit sa rasfoiti prin colectia mea mica, dar cu RETETE delicioase.

Revenind la desertul meu de azi, va spun ca este delicios, cu aroma de turta dulce, caramel si crema fina de branza cu ananas.

Daca v-am facut curiosi, va invit sa cititi reteta pentru acest cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata.

Cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata Cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata Cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata Cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata

Timp de preparare: 30 min Nr. portii: 10 – 12 Dificultate: usoara

Ingrediente:

  • baza:
  • 400 gr biscuiti din turta dulce
  • 100 gr unt
  • 1 praf sare
  • crema:
  • 400 gr smantana grasa
  • 100 gr ciocolata alba
  • 250 crema de branza (lacteea, 20 %)
  • 1 lg zahar pudra (daca doriti mai dulce, suplimentati zaharul dupa gust)
  • 6 gr gelatina (4 foi)
  • caramel:
  • 100 gr zahar
  • 40 gr unt
  • in plus:
  • 1 conserva ananas cuburi
  • 2 mandarine
  • pepite de ciocolata
  • ciocolata cu migdale
  • 80 gr ciocolata
  • 50 ml smantana lichida

Mod de preparare:

Acest cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata se prepara foarte usor si repede. L-am preparat intr-o forma de sticla, cu diametru de 30 cm.
Mai intai, se topeste ciocolata alba pe baie de aburi. Eu prefer aceasta metoda ca sa fiu sigura ca nu se arde.
Dupa ce s-a topit, se lasa deoparte.
Gelatina se hidrateaza in sucul din conserva de ananas.
Biscuitii de turta dulce se macina fin cu ajutorul unui robot. Untul se topeste si se adauga peste pesmetul de biscuiti si se amesteca. Compozitia obtinuta se asaza intr-o forma de copt (preferabil cu inel detasabil), in strat subtire si egal. Se pune la copt, la 160 grade C, timp de 5-6 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
Separat, se topeste zaharul;
*Atentie cand caramelizati, sa nu se arda zaharul!
Dupa ce s-a topit, se adauga untul si se amesteca ca sa se omogenizeze, apoi se lasa deoparte. Dupa ce s-a racit, se toarna rasfirat peste blatul de biscuiti.
Smantana pentru frisca se bate cu ajutorul unui mixer. Cand capata consistenta si devine pufoasa, se adauga zaharul pudra. Crema de branza se amesteca cu ciocolata topita, urmand sa se incorporeze in frisca obtinuta mai devreme.
Dupa hidratare, gelatina se incalzeste pana la topire (atentie: nu trebuie fiarta altfel isi pierde proprietatile) si se incorporeaza in crema de branza.
Separat, fructele de ananas din conserva se taie marunt. Mandarinele se curata de coaja si de pielite si se taie cubulete. Fructele se pun in compozitia de crema, se adauga si ornamentele de ciocolata se amesteca sa se distribuie oarecum uniform.
*Se poate adauga si putin suc din conserva de ananas!
 Crema finala se toarna usor peste blatul de biscuiti racit. Se bate usor forma de copt de blatul mesei ca sa se aseze uniform compozitia, apoi se pune la rece.
Smantana lichida se incalzeste pe baie de aburi, se adauga ciocolata taiata cuburi si se amesteca pana se topeste si se obtine o crema fina, omogena. Se lasa la temperat.
Cheesecake-ul se glazureaza cu crema de ciocolata, cu ciocolata cu migdale tocata grosier. Se orneaza dupa gust.
Este un cheesecake delicios, aromat si foarte fresh, in ciuda ingredientelor dulci.
Sa va fie de folos!

 

Cheesecake la rece, cu ananas si ciocolata

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.