Iubesc cafeaua in toate formele ei, solida, lichida, inghetata, etc, pregatesc deseori deserturi cu cafea, iar astazi as vrea sa va impartasesc reteta mea de Panna cotta cu sos de cafea.
Fina, cremoasa, nu foarte dulce si plina de savoarea cafelei. Stiti voi cum spun eu, am savurat cu ochii inchisi.
Vezi si reteta de Panna cotta cu portocala si ciocolata, fara zahar
Nu va mint, i-am adaugat putina ciocolata neagra, o cafea buna pregatita la espressorul meu drag de la Breville.
A fost un desert perfect pentru gustul meu, singura parte grea a fost asteptarea pana la degustare.
Va invit sa descoperiti mai jos reteta mea de panna cotta cu sos de cafea.
Timp preparare: 20 min Nr. portii: 2 Dificultate: usoara
Ingrediente Panna cotta cu sos de cafea
- 200 ml smantana lichida
- 50 gr ciocolata neagra
- 50 ml cafea – espresso scurt
- 40 gr zahar
- 3 gr gelatina (2 foi)
- pt sos de cafea:
- 200 ml cafea tare
- 2 lg zahar (in functie de gust)
- 1 lg amidon de porumb
Mod de preparare Panna cotta cu sos de cafea:
Se pregateste o cafea espresso scurt cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville.
Intr-un vas, pe baie de aburi, se topeste ciocolata, se adauga smantana lichida, zaharul si cafeaua. Se lasa sa se infierbante, amestecand pana la omogenizare.
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa rece. Se adauga peste compozitia cu cafea, amestecand pana se topeste.
Atentie: gelatina nu trebuie sa fiarba, doar sa se topeasca.
Compozitia fierbinte se toarna in forme de ceramica si se pun la rece, in frigider.
Intre timp, se prepara sosul de cafea.
Se prepara o noua cafea expresso dublu.
Intr-un vas, pe foc, se amesteca amidonul cu zaharul, apoi se toarna cafeaua fierbinte, amestecand continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase si sa se lege, se ia de pe foc. Se lasa la temperat.
Panna cotta se serveste rece, glazurata cu sosul de cafea si cu pesmet de amaretti sau dupa preferinte.
Este mega, dar mega delicioasa!
Sa va fie de folos!
No Comments