Postat: 15 noiembrie 2019 - Dulciuri - comentarii

Iubesc cafeaua in toate formele ei, solida, lichida, inghetata, etc, pregatesc deseori deserturi cu cafea, iar astazi as vrea sa va impartasesc reteta mea de Panna cotta cu sos de cafea.

Fina, cremoasa, nu foarte dulce si plina de savoarea cafelei. Stiti voi cum spun eu, am savurat cu ochii  inchisi.

Nu va mint, i-am adaugat putina ciocolata neagra, o cafea buna pregatita la espressorul meu drag de la Breville.

A fost un desert perfect pentru gustul meu, singura parte grea a fost asteptarea pana la degustare.

Stiu ca multi dintre voi sunt in cautarea unui espressor bun, care sa pregateasca o cafea buna, dar si un latte, dar si un capuccino, sa fie si accesibil, si usor de manevrat, etc :)))

Eu va recomand espressorul Prima Latte de la Breville, eu il am de 4 ani si munceste la fel de bine ca atunci cand l-am cumparat.

Cel mai mult imi place ca prepara un latte in 3 culori, am fost absolut fascinata ca a iesit fix ca in poza :)))

Pentru cei interesati de acest espressor, pot gasi aici mai multe informatii >>> https://www.breville-romania.ro/produse/aparate-de-cafea/espressor-prima-latte-red 

Va invit sa descoperiti mai jos reteta mea de panna cotta cu sos de cafea.

panna cotta

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 2 Dificultate: usoara

Ingrediente

  • 200 ml smantana lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 ml cafea – espresso scurt
  • 40 gr zahar
  • 3 gr gelatina (2 foi)
  • pt sos de cafea:
  • 200 ml cafea tare
  • 2 lg zahar (in functie de gust)
  • 1 lg amidon de porumb

Mod de preparare

Se pregateste o cafea espresso scurt cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville.
Intr-un vas, pe baie de aburi, se topeste ciocolata, se adauga smantana lichida, zaharul si cafeaua. Se lasa sa se infierbante, amestecand pana la omogenizare.
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa rece. Se adauga peste compozitia cu cafea, amestecand pana se topeste.
Atentie: gelatina nu trebuie sa fiarba, doar sa se topeasca.
Compozitia fierbinte se toarna in forme de ceramica si se pun la rece, in frigider.
Intre timp, se prepara sosul de cafea.
Se prepara o noua cafea expresso dublu.
Intr-un vas, pe foc, se amesteca amidonul cu zaharul, apoi se toarna cafeaua fierbinte, amestecand continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase si sa se lege, se ia de pe foc. Se lasa la temperat.
Panna cotta se serveste rece, glazurata cu sosul de cafea si cu pesmet de amaretti sau dupa preferinte.
Este mega, dar mega delicioasa!
Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive