Menu
Dulciuri

Panna cotta cu sos de cafea

Iubesc cafeaua in toate formele ei, solida, lichida, inghetata, etc, pregatesc deseori deserturi cu cafea, iar astazi as vrea sa va impartasesc reteta mea de Panna cotta cu sos de cafea.

Fina, cremoasa, nu foarte dulce si plina de savoarea cafelei. Stiti voi cum spun eu, am savurat cu ochii  inchisi.

Nu va mint, i-am adaugat putina ciocolata neagra, o cafea buna pregatita la espressorul meu drag de la Breville.

A fost un desert perfect pentru gustul meu, singura parte grea a fost asteptarea pana la degustare.

Stiu ca multi dintre voi sunt in cautarea unui espressor bun, care sa pregateasca o cafea buna, dar si un latte, dar si un capuccino, sa fie si accesibil, si usor de manevrat, etc :)))

Eu va recomand espressorul Prima Latte de la Breville, eu il am de 4 ani si munceste la fel de bine ca atunci cand l-am cumparat.

Cel mai mult imi place ca prepara un latte in 3 culori, am fost absolut fascinata ca a iesit fix ca in poza :)))

Pentru cei interesati de acest espressor, pot gasi aici mai multe informatii >>> https://www.breville-romania.ro/produse/aparate-de-cafea/espressor-prima-latte-red 

Va invit sa descoperiti mai jos reteta mea de panna cotta cu sos de cafea.

panna cotta

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 2 Dificultate: usoara

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 ml smantana lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 ml cafea – espresso scurt
  • 40 gr zahar
  • 3 gr gelatina (2 foi)
  • pt sos de cafea:
  • 200 ml cafea tare
  • 2 lg zahar (in functie de gust)
  • 1 lg amidon de porumb

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Se pregateste o cafea espresso scurt cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville.
Intr-un vas, pe baie de aburi, se topeste ciocolata, se adauga smantana lichida, zaharul si cafeaua. Se lasa sa se infierbante, amestecand pana la omogenizare.
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa rece. Se adauga peste compozitia cu cafea, amestecand pana se topeste.
Atentie: gelatina nu trebuie sa fiarba, doar sa se topeasca.
Compozitia fierbinte se toarna in forme de ceramica si se pun la rece, in frigider.
Intre timp, se prepara sosul de cafea.
Se prepara o noua cafea expresso dublu.
Intr-un vas, pe foc, se amesteca amidonul cu zaharul, apoi se toarna cafeaua fierbinte, amestecand continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase si sa se lege, se ia de pe foc. Se lasa la temperat.
Panna cotta se serveste rece, glazurata cu sosul de cafea si cu pesmet de amaretti sau dupa preferinte.
Este mega, dar mega delicioasa!
Sa va fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.