Menu
Dulciuri / Fara zahar

Amandine reteta fara zahar

Astazi mi-am propus sa va indulcesc, dar intr-un mod mai light, asa ca am pregatit Amandine, reteta fara zahar.

Alte retete fara zahar

Sunt mai mult decat incantata de felul cum a iesit acest fondant cu care am glazurat micile insiropate.

Prietenii de la Edulcorem mi-au lansat o invitatie la provocarea Nostalgie fara zahar!

Iar fiindca mie imi plac provocarile si pentru ca prefer indulcitorul zaharului, iata ca am dat curs invitatiei si am pregatit aceste prajituri delicioase. Le multumesc pe aceasta cale pentru produse si pentru darurile frumoase.

Edulcorem STEVIA este un indulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana si Eritritol.
Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic si, cel mai important, nu are gustul amarui, specific altor indulcitori.
Edulcorem Stevia poate fi folosit in bauturi, prajituri, creme si alte delicii. Cu un excelent raport calitate-pret, Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a raspunde asteptarilor celor care au restrictii alimentare, dar isi doresc dulciuri sanatoase, la pret accesibil!

Gandindu-ma cu nostalgie la deserturile copilariei mele, pe vremea cand le gaseai in cofetarii si erau atat de bune, astazi am incercat Amandine, reteta fara zahar.

Stiu ca blatul se facea cu zahar ars, crema din fondant, insa eu am adaptat reteta veche, gustului nostru. Am folosit cacao in blat, o crema cu unt, iar glazura am pregatit-o ca un fondant.

Va invit sa cititi si sa urmariti pozele, in speranta ca v-am convins ca un desert bun si gustos se poate face si fara zahar!

amandine amandine

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • blat:
  • 7 oua de gaina
  • un praf sare
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao neagra
  • 5 lg indulcitor Edulcorem
  • sirop:
  • 4 lg indulcitor Edulcorem
  • 2 lg cacao
  • 50 ml rom
  • 600 ml apa
  • crema:
  • 2 oua gaina
  • 4 lg indulcitor
  • 2 lg cacao
  • 2 lg rom
  • 150 gr unt
  • glazura:
  • 6 lg indulcitor
  • 40 ml apa
  • 2 lg cacao neagra
  • 50 ml rom
  • cacao pudra
  • 50 gr ciocolata neagra fara zahar

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Ingredientele se pastreaza cateva ore la temperatura camerei.
Se pregateste o forma de copt de 18 x 18 cm, se tapeteaza cu foaie de copt. Se porneste cuptorul la 170 grade C.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se bat spuma cu ajutorul unui mixer. Cand capata consistenta si devin albe si dense, se adauga indulcitorul, mixand continuu.
Odata incorporat indulcitorul, se adauga faina cernuta cu cacaua. Se amesteca pana la omogenizare. Compozitia se toarna in tava de copt, se pune la copt pentru 40-56 minute, la 170 grade C.
Dupa ce s-a copt, se scoate blatul din cuptor si se lasa la temperat.
Pentru sirop, se pune la fiert apa cu indulcitorul si cacaua. Se lasa pana fierbe. Se lasa la temperat, apoi se adauga romul.
Crema se prepara usor.
Intr-un vas se amesteca doua galbenusuri, indulcitorul, cacaua. Se amesteca energie, apoi se pune compozitia pe foc, se amesteca pana capata consistenta si devine cremoasa. Se ia de pe foc si se lasa putin la temperat, apoi se spumeaza in untul moale. Se adauga putin rom.
Blatul racit se taie in doua straturi egale. Se insiropeaza bine, apoi se intinde crema. Se asaza al doilea strat de blat insiropat. Prajitura se pune la rece pt 1-2 ore.
Separat, intr-un vas, se pune indulcitorul, apa si se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba pana se topeste si face bule mici, apoi se adauga cacaua. Se mai lasa putin la fiert, apoi se adauga un cub de ciocolata fara zahar. Se amesteca pana la omogenizare.
*Optional, se adauga putin rom.

Nota: se lucreaza repede cu aceasta glazura, intocmai ca la fondant. Daca se intareste, o puteti transfera cateva secunde inapoi pe foc.

Prajitura se scoate de la rece, se portioneaza in patrate si se glazureaza repede cu compozitia calduta.
Se pudreaza cu putina cacao, se orneaza dupa gust.
Este o prajitura dulce, insiropata bine si foarte gustoasa!
Sa va fie de folos!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.