Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Turta dulce cu cafea, glazurata cu ciocolata

Pentru Mosu’ cel darnic, am pregatit o delicioasa Turta dulce cu cafea, glazurata cu ciocolata, speram sa ii placa la fel de mult cum ne-a placut si noua.

Daca vreti sa va surprindeti prietenii sau colegii de la birou cu ceva bun si gustos, poate incercati reteta mea de Turta dulce cu cafea, glazurata cu ciocolata. Moale, ciocolatoasa (cum altfel) si cu aroma de cafea.
Cred ca ati aflat deja ca iubesc cafeaua in orice forma, drept pentru care, daca si voi sunteti fani cafelei in deserturi, va recomand sa rasfoiti colectia mea micuta de retete cu cafea.
Turta aceasta iese pufoasa, ciocolatoasa, iar la final ramane gustul de cafea si condimente. Un deliciu!
Se face usor, trebuie doar sa tineti cont sa alegeti ingrediente bune si atunci rezultatul va fi pe masura asteptarilor!
Am pregatit o cafea buna cu ajutorul espressorului meu de la Breville Romania.
Prima mea placere de dimineata este savurarea unei cafele bune si intense, iar daca am si un desert pe baza de cafea alaturi, deja il putem numi rasfat.
Daca sunteti in cautarea unui espressor bun, mai ales acum ca se apropie sarbatorile, va recomand acest aparat. Este foarte harnic, puternic si asa cum se ved din poze, si frumos :))
Mai multe detalii aici >>> http://bit.ly/2sGUhqR
Va invit sa cititi reteta mea de Turta dulce cu cafea, glazurata cu ciocolata!

turta dulce turta dulce turta dulce turta dulce

Timp preparare: 20 min Timp asteptare: 2 h Nr. portii: 50 Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 80 gr zahar cu melasa
  • 50 gr miere de albine
  • 1 ou de gaina
  • 120 gr unt gras
  • 200 ml cafea espresso (poate fi si indulcita)
  • 450 gr faina de grau
  • un praf sare
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • optional: 1 lg cacao neagra
  • 1 lg mix condimente turta dulce: scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom, anason, etc.
  • pt glazurat:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 30 ml apa clocotita

Mod de preparare:

Mai intai se prepara o cafea la espressor, sa iasa intensa si de calitate.
Intr-un vas, se pune la topit zaharul cu melasa. Odata topit, se adauga untul, se amesteca pana se topeste si acesta.
Se adauga cafeaua fierbinte si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se lasa la temperat.
Separat, in alt vas, se cerne faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, cacaua, condimentele. Se adauga oul in mijloc, se amesteca usor, apoi se toarna treptat din compozitia lichida, usor racita. Se amesteca cu o lingura, apoi se framanta cu mana, doar cat sa se omogenizeze.
Aluatul este unul lipicios, trebuie sa rezistati tentatiei de a mai adauga faina.
Aluatul se acopera in folie alimentara si se pune la rece pentru 2-3 ore.
Dupa ce a stat la rece timp suficient, se scoate din folie.
Se porneste cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei lingurite, se ia din aluat, se formeaza o sfera potrivita si se asaza in tava. Bilele de aluat trebuie asezate la distanta, la copt isi vor mari considerabil forma.
Se coc la 180 grade C, timp de aproximativ 12 – 5 minute. Nu trebuie sa le tineti prea mult, ele se vor mai intari dupa ce se racesc.
Separat, se topeste ciocolata. Atentie, va recomand sa o topiti pe baie de aburi, astfel riscul de a se arde este minim.
Dupa ce s-a topit, adaugati apa clocotita si amestecati pana la omogenizare. Glazura va fi fluida si perfecta pentru imbracat turta.
Cu ajutorul unei furculite, se glazureaza bine fiecare turta, apoi se scoate pe un gratar de patiserie si se lasa la temperat.
Odata racite si intarita glazura, turta dulce se poate depozita intr-o cutie, la rece.
Este delicioasa, pufoasa si foarte aromata!
Sa va fie de folos!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.