Menu
Dulciuri / Prajituri

Desert cu mango, fructul pasiunii si ciocolata

Acest desert cu mango, fructul pasiunii si ciocolata este unul extraordinar de gustos, fin si aromat, perfect pentru orice ocazie speciala.

Mango si fructul pasiunii se imbina perfect, le ador aroma speciala, iar in combinatie cu ciocolata, fac senzatie.

Am incercat aceeasi combinatie de mango cu fructul pasiunii in Tortul cu mango, nuca de cocos si fructul pasiunii, un tort excelent.

Baza acestui desert este o negresa, crema este fina si aromata, glazura de ciocolata delicioasa, iar motul de frisca completeaza lingurita perfecta.

Am ales o conserva de mango, de la care am folosit siropul pentru a insiropa blatul, ciocolata Callebaut de la deliciu de ciocolata.

Ca de obicei, reusita unui desert depinde de ingrediente de calitate si un stop de rabdare.

prajitura cu mango si fructul pasiunii

prajitura cu mango si fructul pasiunii prajitura cu mango si fructul pasiunii prajitura cu mango si fructul pasiunii prajitura cu mango si fructul pasiuniiprajitura cu mango si fructul pasiunii

Timp preparare: 1 h 30 min Nr. portii: 4 Complexitate: medie

Ingrediente Desert cu mango, fructul pasiunii si ciocolata:

• blat negresa (forma 22 x 18 cm):
• 230 gr faina de grau
• 120 gr zahar brut (daca vreti mai dulce, suplimentati dupa gust)
• un praf de sare
• 1 lgta bicarbonat de sodiu
• 1 lgta otet de mere
• 40 gr cacao neagra
• 80 ml ulei de floarea soarelui
• 250 ml lapte
• Crema:
• 1 conserva mango (230 gr fruct)
• 3 buc fructul pasiunii
• 120 gr ricotta
• 50 ml smantana lichida
• 2-3 lg sirop agave
• 4 foi gelatina (6 gr)
• Glazura:
• 300 gr ciocolata
• 50 ml smantana lichida
• Frisca:
• 200 gr smantana (32%)
• 40 gr zahar pudra
• ornamente ciocolata

Mod de preparare Desert cu mango, fructul pasiunii si ciocolata

Se pregateste blatul de negresa. Din compozitia rezultata, se vor folosi 4 discuri care se vor decupa, iar restul blatului il puteti manca sau se pot face cake pops.

Intr-un vas, se adauga ingredientele uscate: faina cernuta, cacaua, sarea, bicarbonatul si zaharul. Se amesteca bine, apoi se adauga uleiul, otetul. Se amesteca, apoi se adauga laptele. Se amesteca energic pana la omogenizare. Compozitia rezultata trebuie sa fie ciocolatoasa, fluida, lucioasa.

Se toarna in forma de copt prevazuta cu hartie si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 40 minute.

Se scoate dupa coacere si se lasa la temperat.

Crema se pregateste foarte usor.

Gelatina se hidrateaza in putin apa rece. Va recomand sa folositi gelatina foi in loc de cea granulata.

Intr-un vas, se pune fructul de mango (siropul se pastreaza pentru insiropat), ricotta, smantana lichida si siropul de agave. Cu ajutorul unui blender, se paseaza fin toata compozitia. Se adauga miezul de la fructul pasiunii si se amesteca bine.

Gelatina se incalzeste pe foc, cu atentie sa nu fiarba. Trebuie doar topita. Se incorporeaza in crema de mango, amestecand bine.

Cu ajutorul unor inele de patiserie, se decupeaza discuri din blatul e negresa. Se insiropeaza usor cu sucul de la mango, apoi, se pune cu lingura din compozitia de mango. Se bat usor de blatul mesei ca se se uniformizeze, apoi se pun la rece pana a doua zi.

Glazura se pregateste usor. Smantana lichida se infierbanta, apoi se adauga ciocolata, amestecand pana cand se topeste si se omogenizeaza. Nu se toarna fierbinte, se lasa la temperat.

Desertul se scoate cu atentie din forme, se asaza pe un platou si se glazureaza cu ciocolata.

Se orneaza cu un mot de frisca si se tin la rece pana in momentul servirii.

Desertul este unul destul de dulce, dar daca preferati, puteti suplimenta zaharul la frisca sau la crema.

Retineti ca mango din conserva este indulcit, ciocolata are si ea aportul ei dulce, plus siropul de agave care are o putere de indulcire mare.

Sper sa va placa si sa va fie de folos.

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.