Mereu m-am ambitionat sa gasesc variante fara zahar pentru diferite deserturi si acum ma bucur sa va arat aceste batoane Bounty fara zahar.
Am plecat de la varianta de aici si am reusit sa prepar un Bounty super gustos pe care nu l-ai deosebi de un baton cu zahar. Spre deosebire de laptele condensat la conserva care contine foarte mult zahar, am reusit sa creez o varianta light, folosind Green Sugar Premium.
Am folosit nuca de cocos, unt, lapte praf si indulcitor natural, iar pentru glazura, am folosit ciocolata Green Velvet.
Va spun cu mana pe inima, au iesit delicioase. Daca regimul alimentar nu va permite consumul de zahar sau pur si simplu, doriti o varianta fara, incercati aceasta reteta. Va promit ca va deveni preferata voastra.
Timp preparare: 30 min (+ 1 h la rece) Nr. portii: 26 Complexitate: medie
Ingrediente Batoane Bounty fara zahar:
- 250 gr nuca de cocos (rasa)
- 80 gr unt moale
- 250 gr lapte praf neindulcit
- 120 ml apa
- 80 gr GS Premium
- 300 gr ciocolata Green Velvet
Mod de preparare Batoane Bounty fara zahar:
Mai intai, se pregateste “laptele condensat”.
Intr-un vas se pune apa, indulcitorul si se pune pe foc pana se topeste. Laptele praf se pune intr-un vas inalt si se adauga peste el siropul fierbinte. Cu ajutorul unui blender vertical, se paseaza fin pana se obtine consistenta de lapte condensat.
In alt vas se pune nuca de cocos, se adauga untul moale si jumatate din cantitatea de “lapte condensat“.
Restul se pune intr-un borcan si se pastreaza la frigider pentru alt desert.
Se amesteca bine cu ajutorul unei spatule pana se obtine o compozitie inchegata, omogena. Se intinde intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, in strat egal cu grosimea de 1,5 – 2 cm (sa nu iasa foarte groase, dar nici prea subtiri). Amestecul se pune la rece pentru minim o ora.
Dupa o ora, se scoate din tava si se portioneaza in batoane potrivite sau dupa gust. Batoanele se asaza in tava si se pun la congelator pana cand se pregateste ciocolata.
Se pregateste o baie de aburi pe care se asaza un castron termorezistent.
Se pun 250 gr de ciocolata la topit. Ideal ar fi sa aveti un termometru cu care sa masurati temperatura. In momentul in care atinge 42 grade C, se ia de pe baia de aburi, se adauga restul de ciocolata si se amesteca pana cand se topeste si se uniformizeaza. Vasul se pune din nou pe baia de aburi pentru 2-3 minute.
Se scot batoanele de la congelator. Se scufunda fiecare baton in ciocolata topita si, cu ajutorul unei furculite se scurge surplusul de ciocolata, apoi se asaza in tava. Datorita faptului ca batoanele sunt foarte reci, glazura se va raci imediat.
Dupa ce s-au glazurat toate batoanele, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pun in frigider pana in momentul servirii.
Sunt extra delicioase!
Multumesc, Green Sugar, pentru produsele cu care am realizat aceasta reteta!
No Comments