Este pentru prima data cand pregatesc acest Ecler cu crema de cappuccino si ciocolata, dar cu siguranta nu va fi si ultima.
Am spus de multe ori, iubesc cafeaua in toate formele, iar deserturile pe baza de cafea sunt printre preferatele mele.
Mai multe retete cu cafea
Eu sunt fan cafea neagra, intensa si eventual proaspat macinata. Un espresso, un cappuccino adevarat si bun vor face mereu diferenta.
Barista meu este Prima Latte de la Breville, un espressor tare harnic si frumos, dupa cum puteti vedea in poze. Il am de 4 ani in bucataria mea si nu m-a dezamagit niciodata.
Foloseste cafea macinata, dar functioneaza si cu monodoze. Pregateste cel mai bun espresso, cel mai fain cappuccino, dar si Latte. Vi-l recomand cu toata increderea!
Acum va invit sa cititi reteta mea de Ecler cu crema de cappuccino si ciocolata!
Timp preparare: 2 h Nr. portii: 25 buc Complexitate: ridicata
Ingrediente:
- Aluat:
- 2 cani cu apa
- un praf de sare
- 100 gr unt
- 30 gr zahar vanilat
- 2 cani cu faina
- 7 oua
- Crema:
- 8 galbenusuri
- un praf sare
- 4 lg amidon
- 300 gr zahar
- 200 ml espresso
- 800 ml lapte dulce
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 250 gr mascarpone
- Glazura:
- 500 gr ciocolata neagra
- 200 ml lapte dulce
Mod de preparare:
Se pune pe foc un vas, se adauga 2 cani cu apa. Se adauga un praf de sare, zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba apa, se adauga untul. Se lasa pana se topeste, apoi se adauga toata faina odata. Se amesteca energic pana se opareste toata faina, iar compozitia devine omogena.
Se ia de pe foc si se lasa la temperat. Se incorporeaza apoi ouale batute spuma.
Compozitia rezultata trebuie sa fie cremoasa, lucioasa, dar sa isi pastreze forma.
Intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, se spriteaza aluatul in forme de ecler.
Se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C primele 15 minute, apoi se reduce focul la 180 grade C, timp de inca 40 -45 minute.
Atentie: Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii!
Se scot din cuptor cand sunt rumenite bine, apoi se lasa la temperat.
Separat, se pregateste un espresso sau un capuccino cu ajutorul espressorului Prima latte de la Breville.
Intr-un vas, se pun 8 galbenusuri, un praf de sare, 4 lg amidon, cafeaua. Se amesteca usor cu un tel, apoi se adauga laptele fierbinte. Se adauga ciocolata rupta bucati.
Compozitia omogena se transfera pe foc si se lasa la fiert, amestecand continuu, pana cand aceasta capata consistenta si devine cremoasa. Se ia de pe foc si se lasa la temperat.
Branza mascarpone (la temperatura camerei) se spumeaza cu ajutorul unui mixer, apoi se incorporeaza crema temperata. Crema se pune la rece.
Pentru glazura, se incalzeste laptele, apoi se adauga ciocolata tocata marunt. Se amesteca pana se topeste ciocolata, iar compozitia devine lucioasa si omogena.
Eclerele se umplu cu crema de cappuccino si se glazureaza cu ciocolata.
Se pun la rece pana in momentul servirii.
Sa va fie de folos!
4 Comments
Roxana
15 octombrie 2020 at 16:57Buna, îmi poți arata cu ce tip/fel de sac-a-poche faci forma de ecler? Merci
Laura Nechita
31 octombrie 2020 at 12:54Buna, Roxana! Eu folosesc poche-uri de unica folosinta, din cele din nylon, groase. Daca te referi la ce dui folosesc: open star. Sper ca ti-am putut fi de ajutor! Zi frumoasa!
Lidia Serbanescu
17 aprilie 2022 at 14:36Nu sunt multe ouă la aluatul de ecler, chiar și la cremă ?
Laura Nechita
18 aprilie 2022 at 11:02Buna ziua! Eu folosesc mereu aceasta cantitate de oua. Cojile ies pufoase astfel. Puteti reduce cantitatea de oua, dar nu stiu daca vor iesi la fel. Spor si o zi buna!