Menu
Aluaturi / Dulciuri / Prajituri

Cornuri de Bratislava

Stiu ca toata lumea se lauda cu cele mai, cele mai si cele mai, dar aceste cornuri de Bratislava chiar sunt cele mai bune.
Eu nu ma laud! Pe cuvant ca nu!
Va spun cu mana pe inima, sunt cele mai si cele mai …bune si pufoase si gustoase cornuri pe care le-am facut si gustat. Ever!
Cand le-am vazut la Gabi, le-am admirat din plin, insa asta se intampla cu mult timp in urma.  Multumesc, Gabi!
De abia ieri le-am facut si au iesit gro-za-vee! A mancat si Teroristul si a mancat si Piersicutza :)))
Singurul regret este ca nu le-a facut mai demult! Va recomand cu toata inima aceste cornuri de Bratislava.
Aaaa, si ca …ingrasa un pic :)))))

Ingrediente:
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • pt umplutura:
  • nuca macinata
  • cacao
  • zahar brut
  • o canita apa
  • rahat
  • gem macese
  •  1 ou pt uns
Mod de preparare:

Eu am folosit masina de framantat.
Am taiat untul cubulete si impreuna cu laptele le-am incalzit cat sa se topeasca un pic untul.
In cuva masinii am pus in ordine, laptele cu untul, ouale, 1 praf sare, zaharul pudra, faina si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantare si am trecut sa pregatesc umplutura. Aluatul se lasa la rece timp de 2 ore.


Am macinat o cana nuci. Am adaugat 2 -3 linguri zahar brut, 2 linguri de cacao si am amestecat. Am adaugat un pic de apa cat sa pot obtine o compozitie lipicioasa, ca o dulceata. Am dat deoparte.
Cand aluatul a fost gata, l-am taiat in bucatele mici si am format bile din aluat; am intins la dimensiunea unei palme, am pus 1-2 lingurite de umplutura si am intins-o, apoi am rulat aluatul si am indoit marginile.

Am umplut o parte cu nuca si cacao, o parte cu rahat si o parte cu gem de macese.
Le-am asezat intr-o tava de copt.

Am spart un ou si am separat albusul de galbenus. Am uns cornurile intai cu galbenus, am asteptat sa se usuce, apoi le-am uns cu albus si le-am pus la copt in cuptorul preincins, la foc mediu, cam 20 minute.
Cand le vedeti frumos rumenite, le puteti scoate. Eu …de obicei, cam uit de ele :))))


Le-am scos pe un gratar, le-am lasat sa se raceasca un pic numai si am muscat dintr-un corn asa cald si pufos. Am inchis ochii si mi-am spus…mmmm!

  • Tipsuri:
  •  folositi oua de tara. O sa vedeti ce aluat galben si frumos iese.
  • aluatul trebuie sa stea la rece macar o ora.
  • folositi unt de calitate, nu va incantati la un unt ieftin. Daca tot ingrasa, macar sa ingrase bine :))))
  • daca aveti un gem foarte fluid, amestecati-l cu o lingurita de pesmet sau nuca macinata sa il mai inchegati!
  • aveti rabdare sa le ungeti intai cu galbenus, apoi cu albus, vor iesi aspectuoase.
  • folositi hartie de copt. Mai mult, asigurati-va ca aveti hartie de copt inainte sa va apucati de treaba. Mie mi s-a intamplat sa raman fara :)))))

17 Comments

  • deyu
    30 aprilie 2014 at 15:52

    Vaaai de mine si de mineeee, m-ai zapacit cu cornurile astea! :)))) Poa' sa'-ngrase si mai mult ca eu tot le mananc :))))) Sunt minunate!!! Pup

    Reply
    • Laura Nechita
      30 aprilie 2014 at 16:19

      Deyu, tu iti permiti asa ca andaleee :))))muaaah!

      Reply
  • Rocsy Ciobanu
    30 aprilie 2014 at 16:30

    Mmmmmm vreau si eu….

    Reply
    • Laura Nechita
      2 mai 2014 at 11:15

      Rocsule, iti dau cu drag! Muah!

      Reply
  • simonacallas
    30 aprilie 2014 at 17:09

    Minunate sunt, o sa le fac si eu ca m-ati innebunit 🙂

    Reply
    • Laura Nechita
      2 mai 2014 at 11:16

      Simona, o sa vezi cat de bune sunt! Muah!

      Reply
  • Mihaela
    30 aprilie 2014 at 18:28

    pai ziceai ca "prima tura sunt cam inchise"……..eu le vad tare frumusele ! vaaai, iubesc tot ce are coca 🙂

    Reply
    • Laura Nechita
      2 mai 2014 at 11:17

      Ela, am ales si noi :))))) Muaaah!

      Reply
  • Maria Udrea
    30 aprilie 2014 at 20:11

    Neaparat trebuie sa le fac si eu, dar nu stiu daca le voi reusi asa frumoase ca ale tale! Muah!

    Reply
    • Laura Nechita
      2 mai 2014 at 11:17

      Sa le faci, Merisor, ca sunt bestiale! Muaaah!

      Reply
  • Liana10
    1 mai 2014 at 20:55

    Doamne, Doamne, moaamaaa, moaamaa, ce-i aici!! Cornurile astea-s aur pur, zau! 😉

    Reply
    • Laura Nechita
      2 mai 2014 at 11:21

      Liana, iti dau la pachet:))) Muah!

      Reply
  • gaby_d
    2 mai 2014 at 6:37

    :)))))) esti minunata! :)))))
    Multumesc!

    Reply
    • Laura Nechita
      2 mai 2014 at 11:21

      Daaaarrrr…. :))))) Muuah si inca o data multumesc, Gabitzule!

      Reply
  • Andreea Denisa
    2 mai 2014 at 6:37

    Foarte frumos au iesit si pufoase!! Am simtit mirosul :))

    Reply
    • Laura Nechita
      2 mai 2014 at 11:22

      Andreea, musaaai sa le faci! :)))) Muaah!

      Reply
  • Timea
    4 mai 2014 at 9:12

    Sunt minunate cornurile astea!<3

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.