Menu
Dulciuri / Torturi

Tort Sacher

Recunosc ca visam de ceva timp la el, insa parca nu am avut imboldul necesar.
Am fost tare curioasa ce gust ar avea, mai ales ca este un tort atipic.
Tortul Sacher este un desert vienez renumit in toata lumea. Desigur, reteta adevarata, se zice ca se face doar in restaurantul hotelului cu acelasi nume si ca are un ingredient secret.
Cert este ca de-a lungul timpului, aceasta reteta a fost purtata in multe bucatarii, in variante mai mult sau mai putin apropiate de original.
Eu, ma declar incantata de rezultatul obtinut folosind reteta de mai jos.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pt blat:
  • 125 gr unt de calitate (moale)
  • 1 cana zahar brut
  • 1 praf sare
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 praf copt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 40 gr cacao neagra
  • 30 ml rom
  • pt umplutura:
  • cateva linguri gem caise
  • pt glazura:
  • 300 gr ciocolata neagra

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata.
Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare.


Mixam foarte bine, apoi adaugam cate un ou. Amestecam in continuare, pana se incorporeaza fiecare ou, pe rand.


Adaugam faina si praful de copt si amestecam. Adaugam ciocolata topita si cacaoa. Mixam pentru ultima data.


Luam o tava rotunda, prevazuta cu hartie de copt. Udati un pic hartia pe spate, astfel se va aseza frumos in forma de copt. Turnam compozitia si batem un pic tava de masa, ca sa se aseze frumos si egal compozitia.
Dam la cuptorul preincins, si lasam la copt aproximativ 60 minte, la foc mediu.
Dupa ce s-a copt (eventual faceti proba cu un bat de frigaruie, intepati in cateva locuri blatul, daca batul iese curat, inseamna ca blatul este copt.)
Lasam cam 10 minute sa se raceasca in forma de copt, apoi il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot.


Intre timp, topim pe baie de aburi, 300 gr ciocolata neagra. Daca e cazul adaugati un cubulet de unt si amestecati.
Dupa ce s-a racit de tot blatul, taiem capacul de la blat, il indepartam, apoi taiem blatul in doua sau trei straturi, in functie de cat de gros este. Eu am taiat in trei straturi.
Asezam primul strat pe un platou, punem 2-3 linguri de gem caise si intindem bine, sa absoarba un pic si blatul. Asezam al doilea strat, punem iar 2-3 linguri de gem de caise si incheiem cu ultimul strat de blat.


Presam un pic sa fie egal, apoi turnam ciocolata topita,astfel incat sa se imbrace frumos tot tortul. Atentie., ciocolata sa fie calda, nu rece, pentru ca sa o puteti turna.
Ideal cred ca ar fi sa il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata, si abia apoi sa il glazuram, astfel va iesi cu margini perfecte.

Dam la rece pana la servire.
Este un tort gustos, satios si pe care va recomand sa il savurati bucatica cu bucatica!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

  • Andreea Mohorea
    27 aprilie 2014 at 11:41

    Pur si simplu PERFECT !!!

    Reply
    • Laura Nechita
      30 aprilie 2014 at 13:55

      Andreea, e departe de a fi perfect, dar ne-am lins pe degete :))))

      Reply
  • Andreea Denisa
    27 aprilie 2014 at 12:05

    Ciocolatos rau , da bun!! Felicitari Laurici

    Reply
  • simonacallas
    27 aprilie 2014 at 13:55

    Asa, deci – te-am gasit si aici, ce credeai? urmaresc tortul asta peste tot, m-am indragostit de el :))) Arata atat de minunat, ca mi-a ramas gandul la el 🙂

    Reply
    • Laura Nechita
      30 aprilie 2014 at 13:56

      Simona :)))) hai sa facem schimb de torturi:))))

      Reply
  • Haplea
    27 aprilie 2014 at 17:50

    Nota 10 plus!!!!

    Reply
  • Diaconta
    28 aprilie 2014 at 11:51

    Asa ne trebuie daca ti-a trecut retinerea pentru ciocolata.O sa ne terorizezi cu ciocolata :)))))

    Reply
    • Laura Nechita
      30 aprilie 2014 at 13:57

      Dia, iti dai seama :))))) dar gata ma fac cuminte 😛

      Reply
  • Diaconta
    28 aprilie 2014 at 11:51

    Asa ne trebuie daca ti-a trecut retinerea pentru ciocolata.O sa ne terorizezi cu ciocolata :)))))

    Reply
  • Andreea Claudia Miron Tanase
    28 aprilie 2014 at 13:21

    Foarte Dark esti tu aici!!! Dulce si intunecata :)))

    Reply
  • Rocsy Ciobanu
    28 aprilie 2014 at 16:45

    Sa stii ca nu refuz o feliuta din acest desert ciocoltos. Pupici!

    Reply
    • Laura Nechita
      30 aprilie 2014 at 13:57

      Rocsule, acum ca l-am facut stiu ce am pierdut :)))

      Reply
  • Anca B.
    9 ianuarie 2015 at 11:27

    Laura, imi poti spune te rog ce diametru avea tava pe care ai folosit-o? Tortul tau este perfect si as avea nevoie de dimensiune ca sa stiu daca pot folosi blaturile pentru un tort cu pasta de zahar. Multumesc anticipat.

    Reply
  • Laura Nechita
    9 ianuarie 2015 at 12:51

    Buna, Anca! Eu am folosit o forma de copt mica, de 20 cm. Este ideal blatul ca si textura pentru imbracat in fondand! Cu drag!

    Reply
  • Anca B.
    9 ianuarie 2015 at 12:53

    Este perfect atunci, am una de 18, multumesc mult de tot. Repet, tortul tau este impecabil, nu-mi amintesc sa fi vazut o sectiune mai frumoasa!

    Reply
  • Laura Nechita
    9 ianuarie 2015 at 14:04

    Cred ca 18 cm are si forma mea, sincer am folosit-o de doua ori … cred :))) multumesc mult pentru apreciere, meritul este al ingredientelor care s-au imbinat frumos :))
    Seara frumoasa!

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.