Una dintre cele mai savuroase combinații în deserturi este cea dintre mac și lămâie.
Iar un chec umed, dar în același timp pufos, este o alegere grozavă și vă recomand și vouă!
Timp de preparare: 60 min Nr. portii: 10-12 felii
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 200 gr unt
- 250 gr zahăr brut
- 4 ouă
- 4 linguri iaurt gras
- zeama și coaja de la o lămâie
- 300 gr făină
- 1 praf copt
- 1 lingură mac măcinat
- pt glazură zeama de la o lămâie 2-3 linguri miere
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pornim cuptorul.
Într-un castron, mixăm untul cu zahărul până devine spumos iar zahărul se topește. Adăugăm câte un ou, după care mixăm bine. Adăugăm iaurtul, zeama și coaja de lămâie și mixăm în continuare. Praful de copt, macul și făina le amestecăm într-un vas separat, apoi le adăugăm peste compoziția de ouă. Mixăm pentru ultima data până obținem o compoziție omogenă. Lăsăm un pic deoparte.
Pregătim o tavă de chec, așezăm o hârtie de copt și turnăm compoziția, nivelând frumos.
Punem tava în cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ o oră. Checul va avea o culoare rumenă și o crestătură frumoasă în vârf. După ce s-a copt, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm la răcit.
Într-un castronel, stoarcem zeamă de la o lămâie, punem 2 linguri de miere și amestecăm. Glazurăm checul cu acest amestec.
Porționăm și servim! Este un chec extraordinar de bun, și umed și pufos în același timp.
[/preparare]
1 Comment