Menu
Dulciuri / Prajituri

Madlene cu lamaie

Cand eram prin liceu, imi cumparam Madlene din comert. Erau bunicele, imi faceam pofta, dar dupa ce le mancam, mi se facea greata. Erau cam uleioase, mai ales daca zaceau de vreme multa in rafturi.
Timpul a trecut, iar eu am inceput sa fac selectii alimentare. Asa se face ca mai totul fac in propria mea bucatarie, inclusiv banalele madlene. Sa va spun cat de mare e diferenta intre cele din comert si cele facute in casa? Imensaaa! Da!
Nu aveti nevoie de multe ingrediente, doar cele de baza, eventual o forma de copt madlene si obtineti niste pufosenii gustoase. Piticii mei le-au devorat, chiar sunt gustoase!

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 3 oua de gaina
  • 120 gr de zahar brut
  • 120 gr unt gras nesarat
  • 250 gr faina
  • 100 gr iaurt gras natur
  • 1 praf sare
  • 1/2 pliculet praf copt
  • 1 lamaie
  • zahar pudra

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei.

Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa.


Intr-un vas mic, amestecam faina cu praful de copt. Astfel, praful de copt va fi distribuit uniform, Adaugam faina peste compozitia de oua si amestecam. Adaugam untul moale si omogenizam compozitia. La final, adaugam iaurtul si zeama stoarsa de la 1 lamaie. Omogenizam. Dam deoparte.


Pornim cuptorul si pregatim forma de copt. Daca aveti mai multe tavi, puteti coace mai multe deodata. Eu am copt in mai multe transe.
Cu ajutorul unei linguri, turnam compozitia in forma de copt, nivelam usor fiecare cuib si bagam cu atentie in cuptorul preincalzit.


Coacem la foc mediu, aproximativ 15 – 20 minute, pana se rumenesc frumos.  Le scoatem si le pudram cu zahar.

Daca doriti un aluat mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar, desi pudrate cu zahar la final sunt destul de dulci.

[/preparare]

9 Comments

  • simonacallas
    22 ianuarie 2015 at 16:30

    Minunate sunt, brava! Evident ca nu incape comparatie cu cele din comert, care la fel mi s-au parut si mie, uleioase si cam trecute 🙂

    Reply
  • TeoBucatar
    23 ianuarie 2015 at 18:39

    N-am mai mancat de ceva vreme si tare bune mai sunt!

    Reply
  • Liana10
    23 ianuarie 2015 at 19:43

    Am forma, am reteta, dar nu stiu de ce tot aman sa le fac 😛
    P.S. Ai uitat sa scrii cata faina ai pus.

    Reply
  • maria mihalache
    23 ianuarie 2015 at 20:50

    Apetisante!
    Nimic nu se compara cu ceea ce prepari in casa!
    Pup!

    Reply
  • Laura Nechita
    24 ianuarie 2015 at 10:00

    Simo, multam frumos! Weekend frumos!

    Reply
  • Laura Nechita
    24 ianuarie 2015 at 10:01

    Teo, hai ca trimit cateva la voi! :)) Weekend frumos!

    Reply
  • Laura Nechita
    24 ianuarie 2015 at 10:03

    Liana, un sfert de ora mi-a luat pregatitul. Multam ca mi-ai spus de faina :))) Weekend frumos!

    Reply
  • Laura Nechita
    24 ianuarie 2015 at 10:04

    Medi, asa este, iar piticii mei sunt incantati! :)) Weekend frumos!

    Reply
  • Alina Vicu
    26 ianuarie 2015 at 9:00

    Ce frumusele sunt! Si eu am forma, dar tot aman…nu le-a venit inca randul. :))

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.