Menu
Aperitive / Pui / Rețete cu carne

Rulada de pui

Suntem mereu “ademeniti” de semipreparate felurite din comert. Nu am nimic contra lor, sunt gustoase, aratoase, doar ca am o strangere de inima in privinta ingredientelor si a modului de preparare, si atunci… renunt sa le cumpar. Ceea ce le face infailibile este acel potentiator de aroma, acel gust care da dependenta, sa zicem. Recunosc, si noua ni se face pofta din cand in cand de astfel de produse.
Exista alternativa pentru toate, poate nu chiar 100% naturala sau sanatoasa, dar MAI sanatoasa decat produsele din comert. Alegem o carnita mai buna, eventual de tara, niste ousoare de la gaini crescute la curte, un laptic de vaca … tot de tara. Daca nu este posibilitatea, macar sa evitam nitritii si nitratii si alti cativa conservanti sau substante … industrializate.
Sa revenim la rulada noastra. Daca reusim sa gasim o gaina/un pui de tara, transam pulpele si le dezosam, pieptul il dezosam. Daca nu reusim, cumparam 2-3 pulpe dezosate si un piept cu os, din comert.
In orice caz, putem face o rulada si gustoasa si aspectuoasa, care sa concureze cu un produs din comert.
Singurul inconvenient este ca se termina mult prea repede :))))

 

Timp de preparare: 3 ore
Nr. de portii: 2

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  2 pulpe de pui
  • un piept de pui cu os si pielita (pielita va face toti banii, veti vedea)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 leg subtire patrunjel verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • un cub unt moale
  • un cub branza moale (de vaci, de capra, telemea, cascaval)
  • sare
  • cateva felii de prosciutto
  • 2 linguri ulei masline
  • o canita cu vin alb, demisec
  • 3 – 4 linguri sos de soia
  • 1 capatana usturoi

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Eu spal intotdeauna carnea, indiferent de ceea ce ar zice cine zice….
Asadar, spalam carnea si o uscam pe niste servete din hartie.
Pregatim o folie de aluminiu cam cat o foaie de A4.
Dezosam cu atentie pulpele si pieptul. Atentie, nu aruncati nici oasele, nici pielita.
Fiecare jumatate de piept o taiem intr-o singura fasie mare si subtire. Regret ca nu am poze pe etape care sa exemplifice procedeul, cu siguranta data viitoare cand voi face, voi incerca sa pozez.
Pulpele le sectionam transversal, astfel incat sa obtinem tot asa, o fasie mare.
Curatam si spalam ceapa si usturoiul verde, patrunjelul. Le punem in blender, adaugam un praf de sare, branza si cubul de unt moale. Mixam cateva secunde pana obtinem o pasta verde. Oprim blenderul si punem pasta deoparte.
Pregatim fasiile de sunca. Spalam si uscam pielita de la pulpe si piept.
Pe folia de aluminiu, asezam fasia de piept. Intindem cateva linguri de pasta de verdeata, asezam doua felii de sunca, o pulpa dezosata, iar un strat de pasta. Cu ajutorul foliei, rulam tot ansamblul pana obtinem o rulada groasa. Asezam alte cateva felii de sunca si imbracam totul intr-o pielita de la piept. Procedam la fel si cu cealalta rulada. Daca va este de ajutor, puteti lega ruladele cu sfoara alimentara, eu le-am lasat asa, untul le-a “zidit” destul de strans.
Pregatim un vas termorezistent, punem cateva linguri de ulei de masline in el. Asezam cu atentie cele doua rulade. Turnam o canita de vin, daca doriti puteti adauga cateva linguri sos de soia, capatana de usturoi taiata in doua. Invelim totul intr-o folie de aluminiu si dam la frigider pentru o jumatate de ora.
Pornim cuptorul, lasam la incins, apoi introducem tava cu rulade, la foc mediu spre mic. Ele se vor coace inabusit, timp de o ora, apoi indepartam cu atentie folia de aluminiu (atentie la aburi) si marim un pic focul pentru inca 20-30 minute. Le “scaldam” cu o lingura, din cand in cand cu sos din tava. Ruladele se vor rumeni foarte frumos, iar pielita de deasupra le va pastra suculente si gustoase. Cred ca se stie cat de gustoasa este pielita de pui rumenita, desi multi fug de “abundenta” sa calorica.
Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor, daca doriti puteti sa le acoperiti cu un capac. Dupa ce s-au racit, le punem in frigider, pana in momentul servirii.
Sunt gustoase si pot fi servite fie calde, langa o garnitura sau ca si aperitiv rece.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

  • Maria Udrea
    2 mai 2015 at 14:00

    Vai, cum poate arata! Emoticon care saliveaza la greu :))))
    Am facut si eu, rulada si de pui si de porc, dar nu mi-a trecut prin cap sa pastrez si pielita. Data viitoare voi tine minte acest aspect. Muah!

    Reply
  • simonacallas
    2 mai 2015 at 17:30

    Rulada ta arata incredibil, brava! Sa stii ca si eu spal toata carnea proaspata, indiferent de la ce vietate provine 😉

    Reply
  • Laura Nechita
    2 mai 2015 at 18:25

    Merisor, ideea mi-a venit fix in momentul in care dezosam pieptul, parca imi parea rau sa o arunc. Dar sa stii ca face toti banii chestia asta :))) Muah!

    Reply
  • Laura Nechita
    2 mai 2015 at 18:26

    Simo, s-au vehiculat si se vehiculeaza atatea…cert este ca eu fac tot cum cred ca e mai bine :))) Ma bucur ca nu sunt singura! te pup!

    Reply
  • Haplea
    2 mai 2015 at 19:35

    Arata demential!

    Reply
  • Laura Nechita
    3 mai 2015 at 7:42

    Multumesc, Victor! Duminica frumoasa!

    Reply
  • Dohotariu-Avram Alina
    3 mai 2015 at 9:54

    O dată pe an așa nu face rău pielița :))! Glumesc, normal că e mai gustoasă cu pieliță! Arată foarte bine și are o culoare faină tare!

    Reply
  • Laura Nechita
    3 mai 2015 at 17:56

    Alina, chiar asa :)))) Cel mai mult m-a bucurat faptul ca au papat si teroristii mei :)))
    Seara frumoasa!

    Reply
  • Sasha
    29 mai 2015 at 14:34

    Bai, ce bine arata. O merge si cu piept de rata? 😕 Cu toate ca nu e asa maleabil…

    Reply
  • Laura Nechita
    29 mai 2015 at 15:28

    Alexandra, nu stiu ce sa raspund :))) (eu cu rata nu ma impac, o sa iti povestesc vreodata piticul meu :)))) Te pup, spor la invatat 😡

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.