Menu
Porc / Rețete cu carne

Sarmalute in frunza de vita la slow cooker

Stiu, e cald, este foaarte cald, dar eu ieri am facut Sarmalute in frunza de vita la slow cooker, bune si savuroase  :))

Da, le-am facut la slow cookerul meu cel mare si harnic. Si am facut multe, sa ne ajunga tuturor :)) Evident, nu am facut nici caldura, nici miros si nici nu am stat de oala sa o pazesc.

Asa-i ca v-ar surade si voua la fel? :))

In weekend am fost plecati la munte, ne-am racorit cu aer curat de padure si am savurat niste sarmale speciale.

Abia asteptam sa ajung acasa si sa prepar si eu. Am mers prin padure si am luat niste cetina de brad. Am folosit-o la baza vasului in care am gatit sarmalele. Le-a dat o aroma foarte buna, asa ca daca vreti sa experimentati asa cum am facut-o eu, feel free.

Este varianta ideala pentru gatit in aceasta perioada foarte calduroasa, dar nu numai. Dincolo de faptul ca este silentios si harnic, nici nu degaja caldura sau miros, asa ca eu il prefer in detrimentul aragazului. Si sa nu va ganditi ca fiind pe curent, va consuma mult. Dimpotriva, are consum redus de energie.

Mai multe retete la slow cooker

Mie imi place cel mai mult ca asez ingredientele in el si isi vede de treaba nestingherit, iar eu nu trebuie sa il pazesc.

sarmale sarmale sarmalesarmale sarmale

Nr. buc. 80 Timp preparare: 6 h Complexitate: medie

Ingrediente Sarmalute in frunza de vita la slow cooker:

  • 2 kg carne tocata de porc, usor impanata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe de apa, mari
  • 1 leg marar verde
  • 50 gr orez cu bob mare
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • 250 ml bors de putina
  • 100 ml ulei aromatizat
  • 300 ml suc rosii
  • frunze de vita
  • leustean proaspat

Mod de preparare Sarmalute in frunza de vita la slow cooker:

Legumele si mararul se curata, se spala si se toaca marunt.
Carnea tocata se condimenteaza cu sare, piper, ulei, se adauga legumele si mararul, orezul. Se amesteca bine, bine, apoi se acopera cu o folie carnea si se pune la rece.
Frunzele proaspete de vita de vie se oparesc cu apa clocotita si sare. Se scurg apoi si se lasa la temperat.
Carnea se scoate de la rece si se formeaza sarmale dupa gustul fiecaruia.
Slow cookerul se conecteaza la o sursa de curent.
In vasul de ceramica al aparatului, se pune putin ulei, cetina de brad, leustean. Se asaza cate un strat de sarmale, se presara fulgi de ardei, suc de rosii, piper si cateva fire de leustean. Se procedeaza asa pana se incheie ultimul strat de sarmale.
La final, se toarna borsul, restul de suc de rosii, si se asaza cateva frunze de vita peste sarmale.
Se acopera cu capacul si se seteaza functia de gatit low si durata 6 h.
Dupa incheierea programului, va trece automat pe functia de pastrare la cald.
Sa aveti pofta!

 

    

 

   

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.