Stiu, e cald, este foaarte cald, dar eu ieri am facut Sarmalute in frunza de vita la slow cooker, bune si savuroase :))
Da, le-am facut la slow cookerul meu cel mare si harnic. Si am facut multe, sa ne ajunga tuturor :)) Evident, nu am facut nici caldura, nici miros si nici nu am stat de oala sa o pazesc.
Asa-i ca v-ar surade si voua la fel? :))
In weekend am fost plecati la munte, ne-am racorit cu aer curat de padure si am savurat niste sarmale speciale.
Abia asteptam sa ajung acasa si sa prepar si eu. Am mers prin padure si am luat niste cetina de brad. Am folosit-o la baza vasului in care am gatit sarmalele. Le-a dat o aroma foarte buna, asa ca daca vreti sa experimentati asa cum am facut-o eu, feel free.
Este varianta ideala pentru gatit in aceasta perioada foarte calduroasa, dar nu numai. Dincolo de faptul ca este silentios si harnic, nici nu degaja caldura sau miros, asa ca eu il prefer in detrimentul aragazului. Si sa nu va ganditi ca fiind pe curent, va consuma mult. Dimpotriva, are consum redus de energie.
Mai multe retete la slow cooker
Mie imi place cel mai mult ca asez ingredientele in el si isi vede de treaba nestingherit, iar eu nu trebuie sa il pazesc.
Nr. buc. 80 Timp preparare: 6 h Complexitate: medie
Ingrediente Sarmalute in frunza de vita la slow cooker:
- 2 kg carne tocata de porc, usor impanata
- 2 morcovi
- 2 cepe de apa, mari
- 1 leg marar verde
- 50 gr orez cu bob mare
- sare
- piper
- fulgi de ardei iute
- 250 ml bors de putina
- 100 ml ulei aromatizat
- 300 ml suc rosii
- frunze de vita
- leustean proaspat
Mod de preparare Sarmalute in frunza de vita la slow cooker:
No Comments