Menu
Conserve

Gem caise cu lavanda, la slow cooker Crock-Pot 7,5l Digital

Daca e vara si e sezon de caise coapte si parfumate, va impartasesc si reteta mea de Gem de caise cu lavanda, la slow cooker Crock-Pot 7,5l Digital.

De ce am ales sa o pregatesc la acesta? Pai, cam din toate motivele: este incapator, are capacitate de 7,5 l, perfect, as spune, pentru gemuri si dulceturi, nu face caldura, pastreaza aroma si culoarea fructelor si cel mai important, nu trebuie sa stau sa il pazesc.

Este slow cookerul ideal pentru familii numeroase sau pentru cand vrei sa umpli camara cu conserve felurite.

Am asezat fructele in vasul din ceramica al aparatului, am adaugat zaharul, zeama de lamaie, l-am pornit si mi-am vazut de treaba mea. In tot acest timp, a tors linistit in balcon, la un moment dat chiar uitasem de el :))

Intotdeauna am dus lipsa de oale si de cratite mari in care sa pot pregati o cantitate mai mare de gem sau de zacusca, sos de rosii sau altceva. Acum, ce sa zic… visul meu e atins, plus ca a iesit foarte parfumat si cu o culoare vie gemul.

Mai multe despre slow cookerul acesta puteti gasi aici >>>

Iata cat de simplu si usor poti pregati Gem de caise cu lavanda, la slow cooker 7,5l Digital.

gem caise gem caise gem caise gem caise gem caisegem caise

Nr. portii: 4 Timp preparare: 6 h Complexitate: usor

Ingrediente:

  • 4 kg caise coapte bine
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • cateva fire lavanda
  • cateva migdale (sau samburi caise)

Mod de preparare:

Caisele trebuie sa fie coapte bine. Se spala, se desfac si se scot samburii.
In vasul slow cookerului Crock- Pot 7,5l Digital se pun caisele desfacute, zaharul si se adauga zeama de la o lamaie. Se scutura putin vasul ca sa se distribuie zaharul, apoi se acopera cu capacul de sticla.
Aparatul se conecteaza la o sursa de curent. Se alege functia de gatire high si durata 6 h.
Cu o ora inainte de a se termina programul, se paseaza fructele cu ajutorul unui blender, apoi se adauga cateva bobite de lavanda (nu exagerati cu cantitatea, e nevoie de o aroma subtila) si cativa samburi de migdale.
Dupa incheierea programului, se deconecteaza aparatul de la curent.
Se desface capacul, se amesteca usor cu o spatula, apoi se lasa cateva minute gemul sa se odihneasca.
Se toarna apoi in borcane sterilizate care se sigileaza cu capace. Borcanele se intorc cu capacul in jos si se lasa la temperat acoperite cu un stergar gros.
A doua zi se depoziteaza in camara (aerisita) sau frigider.
Sa va fie de folos!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.