Ideale in aceasta perioada, sunt deserturile racoritoare, asa ca va invit la o felie delicioasa de Cheesecake la rece, cu ricotta, lapte de cocos si zmeura.

Mai multe retete cheesecake

Chiar imi era pofta de un desert asa fresh, plus ca aveam si zmeura proaspata de la socrii mei, asa ca in maxim o ora, desertul era la rece.

Am preparat acest desert folosind indulcitor natural de la Green Sugar, ca sa ne rasfatam cu totii din el.

Daca nu sunteti fani ricotta asa cum sunt eu, puteti folosi o alta crema de branza. Am folosit lapte de cocos, ciocolata alba cu Green Sugar, zmeura delicioasa, iar rezultatul a fost unul fin, cremos si delicios!

Sa va fie de folos!

cheesecake cu zmeura cheesecake cu zmeura cheesecake cu zmeura

Forma tava: 18 cm Nr. portii: 10 Timp preparare: 30 min Complexitate: medie

Ingrediente

  • blat:
  • 200 gr biscuiti fara zahar
  • 1 lg cacao neagra
  • 40 gr unt topit
  • crema:
  • 400 gr ricotta
  • un praf sare
  • 200 ml smantana lichida
  • 2 lg indulcitor pudra Green Sugar
  • 200 gr ciocolata alba cu Green Sugar
  • 300 gr lapte de cocos
  • 10 gr gelatina (6 foi)
  • 200 gr zmeura proaspata
  • decor:
  • fructe proaspete
  • ciocolata fara zahar

Mod de preparare

Mai intai, se pune la hidratat foile de gelatina in apa rece.

Separat, se macina biscuitii cu cacaua. Eu am folosit si niste fursecuri cu faina de migdale si cacao pregatite in casa.
Peste pesmetul de biscuiti se adauga untul topit si se mixeaza la robot. Trebuie sa rezulte un pesmet faramicios. Daca preferati sa iasa mai tare blatul, adaugati unt mai mult. Eu il prefer faramicios.
Pesmetul obtinut se intinde in strat egal intr-o forma de copt (18 cm). Se taseaza baza de biscuiti sa iasa egala, apoi se pune in frigider pana e gata crema.
Separat, se toarna continutul unei conserve de lapte de cocos intr-un vas, se adauga 200 gr ciocolata alba cu Green Sugar.
Se transfera compozitia pe foc si se lasa pana se incalzeste si se topeste ciocolata. Se amesteca pana devine omogena, apoi se adauga gelatina hidratata bine. Se mai lasa un minut pe foc, apoi se da deoparte.
Se mixeaza smantana lichida, cand devine densa si pufoasa, se adauga 2 lg cu indulcitor pudra si se mai mixeaza putin sa se incoporporeze.
Peste frisca, se adauga ricotta, se amesteca, apoi se adauga si compozitia calduta de ciocolata alba. Se omogenizeaza compozitia.
Se scoate blatul de la frigider, se asaza un strat cu zmeura (ingramaditi zmeura una in alta sa ramana pe baza vasului), apoi adaugati usor compozitia cu ricotta.
Eu am folosit si o bordura din folie de acetat ca sa iasa mai inalt.
Vasul se pune la rece in frigider pana a doua zi.
A doua zi, se scoate, se desface inelul formei de copt. Se orneaza cu fructe proaspate si cu ciocolata topita.
Este un desert fin, cremos si racoritor, iar blatul sfaramicios contrasteaza bine cu textura cremoasa a cheesecakeului.
Sa va fie de folos!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive