Ideale in aceasta perioada, sunt deserturile racoritoare, asa ca va invit la o felie delicioasa de Cheesecake la rece, cu ricotta, lapte de cocos si zmeura.
Chiar imi era pofta de un desert asa fresh si cum aveam si zmeura proaspata de la socrii mei, in maxim o ora, desertul era la rece.
Am preparat acest desert folosind indulcitor natural de la Green Sugar, ca sa ne rasfatam cu totii din el.
Daca nu sunteti fani ricotta asa cum sunt eu, puteti folosi o alta crema de branza. Am folosit lapte de cocos, ciocolata alba cu Green Sugar, zmeura delicioasa, iar rezultatul a fost unul fin, cremos si delicios!
Sa va fie de folos!
Forma tava: 18 cm Nr. portii: 10 Timp preparare: 30 min Complexitate: medie
Ingrediente:
- blat:
- 200 gr biscuiti fara zahar
- 1 lg cacao neagra
- 40 gr unt topit
- crema:
- 400 gr ricotta
- un praf sare
- 200 ml smantana lichida
- 2 lg indulcitor pudra Green Sugar
- 200 gr ciocolata alba cu Green Sugar
- 300 gr lapte de cocos
- 10 gr gelatina (6 foi)
- 200 gr zmeura proaspata
- decor:
- fructe proaspete
- ciocolata fara zahar
Mod de preparare:
Mai intai, se pun la hidratat foile de gelatina in apa rece.
Separat, se macina biscuitii cu cacaua. Eu am folosit si niste fursecuri cu faina de migdale si cacao pregatite in casa.
Peste pesmetul de biscuiti se adauga untul topit si se mixeaza la robot. Trebuie sa rezulte un pesmet faramicios. Daca preferati sa iasa mai tare blatul, adaugati unt mai mult. Eu il prefer faramicios.
Pesmetul obtinut se intinde in strat egal intr-o forma de copt (18 cm). Se taseaza baza de biscuiti sa iasa egala, apoi se pune in frigider pana e gata crema.
Intr-un vas se toarna continutul unei conserve de lapte de cocos si se adauga 200 gr ciocolata alba cu Green Sugar.
Se transfera compozitia pe foc si se lasa pana se incalzeste si se topeste ciocolata. Apoi se amesteca pana devine omogena, apoi se adauga gelatina hidratata bine. Inca un minut pe foc, apoi se da deoparte.
Se mixeaza smantana lichida, iar cand devine densa si pufoasa, se adauga 2 lg cu indulcitor pudra. Se mai mixeaza putin sa se incoporporeze.
Peste frisca, se adauga ricotta, se amesteca, apoi se adauga si compozitia calduta de ciocolata alba. Se omogenizeaza compozitia.
Se scoate blatul de la frigider. Se asaza un strat cu zmeura (asezati strans zmeura una in alta sa ramana pe baza vasului), apoi se adauga usor compozitia cu ricotta.
Eu am folosit si o bordura din folie de acetat ca sa iasa mai inalt.
Vasul se pune la rece in frigider pana a doua zi.
A doua zi, se scoate, se desface inelul formei de copt. Se orneaza cu fructe proaspate si cu ciocolata topita.
Este un desert fin, cremos si racoritor, iar blatul sfaramicios contrasteaza bine cu textura cremoasa a cheesecakeului.
Sa va fie de folos!
No Comments