Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Fursecuri fragede si aromate

Ajunul Craciunului a sosit! Maine sarbatorim Sfanta Sarbatoare a Nasterii Domnului!
Pentru copiii fericiti,  inseamna Mos Craciun care le aduce daruri sub pom. Pentru copiii nefericiti, inseamna o zi ca toate celelalte, fara mancare, fara parinti …fara sanatate. Putem sa ajutam cate putin, numai sa vrem!
Pentru noi toti, Craciunul inseamna cel mai frumos dar primit de la bunul Dumnezeu!
Eu va urez sa aveti parte de sanatate, de pace, de liniste in suflete si de Un An Nou bun si sanatos!

Sarbatori cu bine tututor!

 

Cornulete cu nuca si vanilie:

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 280 gr faina
  • 210 gr unt
  • 70 gr zahăr (am folosit brut)
  • seminte vanilie
  • 130 gr nucă măcinată
  • un ou
  • un plic praf de copt
  • zahăr pudră vanilat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Untul l-am taiat bucati, am taiat o pastaie de vanilie si am ras semintele, le-am adaugat peste unt si am mixat spuma cu zaharul. Am adaugat oul si am mixat in continuare.
Am macinat nuca si am adaugat-o la compozitie. Eu am pus mai multa nuca.
Peste toata compozitia, am adaugat cate putin faina cu praful de copt si am obtinut un aluat din care am format cornulete diferite.
Intr-o tava mare, am pus hartie de copt, am asezat cornuletele si le-am copt la foc mediu cam 20 min. dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca.
Intr-un alt castron, am pus toate cornuletele,  am presarat mult zahar pudra vanilat si le-am tavalit in zahar.
Am mai presarat putina nuca macinata peste ele. Sunt un deliciu!

[/preparare]

Fursecuri vanilate cu rahat

[ingredients title=”Ingrediente”]

    • 280 g unt
    • 350 g faina
    • seminte vanilie
    • 80 g zahar pudra
    • 1 plic budinca de vanilie
    • 1 lingurita praf de copt
    • rahat colorat
    • zahar pudra cu vanilie

[/ingredients]

 [preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un castron, am amestecat untul cu zaharul si cu semintele de vanilie.
Faina am amestecat-o separat cu praful de copt, praful de budinca si am incorporat si untul dulce.
Am framantat un aluat nelipicios si am format bombite pe care am infipt un cubulet de rahat.
Altele le-am facut rotunde si am ascuns in interior un cubulet de rahat.
Le-am copt la foc mediu cam 15 minute dupa care le-am scos si le-am tavalit in zahar pudra.
Se topesc efectiv in gura!

[/preparare]


Melcisori fragezi cu nuca si cacao

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 gr unt
  • 80 gr zahar
  • faina cat cuprinde
  • amestec de nuca cacao si zahar tos
  • 1 lgta praf copt

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Am amestecat untul moale cu zaharul, am adaugat faina (cu praful de copt) cat a fost necesar sa obtin un aluat moale dar modelabil.
Pe o foaie de copt, am intins o foaie din aluat, am presarat multa nuca si am rulat ca o rulada. Apoi am taiat felii groase cam de un deget. Am asezat feliile intr-o forma de copt prevazuta cu hartie de copt.
Am copt la foc mediu cam 30 minute.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Buburuza Bubu
    25 decembrie 2012 at 20:55

    Feliz navidad
    Feliz navidad
    Feliz navidad
    Prospero ańo y felicidad
    Feliz navidad
    Feliz navidad
    Feliz navidad
    Prospero ańo y felicidad
    Sarbatori Fericite Laura!

    Reply
  • DiaMar bucataria galbena
    27 decembrie 2012 at 10:30

    Foarte frumoase si gustoase.Pup!

    Reply
  • Paula Gafitescu
    30 decembrie 2012 at 18:29

    Tare frumos arata toate. Sa ai un an nou plin de bucurii! Pup cu drag

    Reply
  • Haplea
    31 decembrie 2012 at 15:58

    La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

    Reply
  • Simona
    1 ianuarie 2013 at 20:29

    La Multi Ani, scumpa mea!!! Un An Nou fericit, plin de realizari si bucurii alaturi de cei dragi!!!
    Te-am selectat pentru blogul anului 2012.. te astept la mine sa vezi despre ce este vorba 🙂
    Pup cu drag!!

    Reply
  • Mimmi
    4 ianuarie 2013 at 15:39

    La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.