Menu
Dulciuri / Torturi

Tort de mere cu scortisoara, stafide si ciocolata

Arome de iarna, scortisoara, stafide, mere…
va propun un desert insiropat, aromat si tare gustos: tort de mere cu arome de iarna!


 

Reteta:
avem nevoie de :

6 oua
6 lg zahar brut
5 lg faina
2 lg pesmet
un borcan smantana grasa(800 gr)
scortisoara macinata
6 mere
2 cubulete de unt
stafide
bomboane cioco
500 ml apa
4 lg zahar brut (pt sirop)
2 lg miere

Se spala, se curata merele si se taie cuburi (nu aruncati cojile sau cotoarele)
Se pun intr-o forma de copt, se presara putin zahar brut si scortisoara multa si cateva cubulete de unt. Se dau la cuptor cam 15 min, timp in care pregatim blatul.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat iar, se adauga faina si la sfarsit pesmetul si turnam peste merele rumenite usor si dam iar la cuptor pentru vreo 40 min.
Intr-un vas, punem vreo 4 lg zahar brut si 500 ml apa si cotoarele si cojile de mere si punem la fiert ca sa obtinem un sirop. Dupa ce a fiert, lasam la racit si dupa ce s-a racit, eu am pus si doua linguri de miere.
Batem smantana pana obtinem frisca, adaugam putin zahar pudra si batem iar, dam la frigider pana finalizam tortul.
Dupa ce s-au racit toate, insiropam blatul cu sirop, mai presaram un pic de scortisoara si stafide, imbracam in frisca si radem putina ciocolata deasupra sau punem bomboane cioco; dam la rece pt cateva ore.

Sa aveti pofta!

14 Comments

  • Simona
    11 ianuarie 2013 at 20:49

    Ahaaa… ti-a trecut rau si te-ai pus pe treaba, a?! Vai de poftele mele acum.. :))
    Te pup bortosel.. si iti pap o portie din bunatatea asta!!

    Reply
    • Laura Nechita
      16 ianuarie 2013 at 10:38

      Simo, au cam trecut greturile, dar tot rau cu ciocolata :))) te-am pupacit!

      Reply
  • Paula Gafitescu
    13 ianuarie 2013 at 14:05

    Vai ce bine arata!! As veni si eu la o felie, dar stiu ca nu mai ai nimic din bunatatea asta! Pupici

    Reply
    • Laura Nechita
      16 ianuarie 2013 at 10:38

      Paula, s-a cam dus :))) te pup!

      Reply
  • Haplea
    14 ianuarie 2013 at 20:21

    Superb tortul!!

    Reply
    • Laura Nechita
      16 ianuarie 2013 at 10:39

      Chiar a fost primit cu entuziasm, mai ales ca nu mai facusem de vreo jumatate de an un tort :)))

      Reply
  • maria mihalache
    17 ianuarie 2013 at 18:20

    o felie si pentru mine mai exista?
    Pup si seara minunata!

    Reply
    • Laura Nechita
      18 ianuarie 2013 at 12:29

      Medi, dau la schimb cu friptura din aia delicioasa ;):))) te-am pupacit!

      Reply
  • Top Cuisine avec Lavi
    17 ianuarie 2013 at 18:44

    Inca o graviduta in randul bucatareselor! Tortul arata senzational! Eu nu am mai intrat pe blog vreo 3 luni, dupa ce-a trecut perioada ''critica'' de mirosuri, greturi, etc. am reusit sa intru in bucatarie. Dar, am revenit in forta! Sarcina usoara Laura!

    Reply
    • Laura Nechita
      18 ianuarie 2013 at 12:30

      Sarumana de urari, incerc pe cat pot, sa mai fac si sa mai postez cate ceva :)))
      ciocolata este inca pe lista neagra si tot ce deriva din ea, dar am facut un efort si am atins-o :))))
      multumesc de vizita si de urari!

      Reply
  • Haine online
    18 ianuarie 2013 at 15:10

    Un tort minunat! Ai grija la tentatii :)) eu am mancat bomboane de ciocolata in ziua cand am nascut si acum baiatul meu nu poate sa stea fara ciocolata :))))) Sarcina usoara!!!!

    Reply
    • Laura Nechita
      25 ianuarie 2013 at 9:54

      multumesc mult! eu dimpotriva, am avut retineri la dulciuri, in special la ciocolata pe care nu o mai suport:)) multumesc pentru vizita si pt aprecieri 🙂

      Reply
  • Buburuza Bubu
    20 ianuarie 2013 at 18:59

    Ioi cum troneaza pralina pe tort….mmmm cu siguranta delicios!!!!Pup

    Reply
    • Laura Nechita
      25 ianuarie 2013 at 9:55

      daaa, pralina aia mi-a dat batai de cap :))) te pup!

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.