Menu
Dulciuri

Fursecuri cu cafea si portocala (Coffee and orange crinkles)

Dintre toate variantele de fursecuri crapate, aceste Fursecuri cu cafea si portocala (Coffee and orange crinkles) sunt cele mai bune. 

Daca sunteti la fel iubitor de cafea, va dati seama ca aceste fursecuri sunt absolut senzationale. Crocante la exterior, moi in interior, aromate cu portocala si cafea, au facut deliciul atat al meu, cat si al prietenilor mei.
Combinatia ciocolata – cafea – portocala este una minunata, mai ales ca sezonul lor este deschis.
Ca de obicei, va recomand sa folositi ingrediente de calitate, ciocolata adevarata, cafea proaspata si intensa si desigur, coaja de portocala netratata.
De fiecare data cand prepar deserturi cu cafea, folosesc espressorul meu de la Melitta pentru a obtine o cafea intensa si buna.
Va recomand totodata sa nu le tineti la copt mai mult de 8 minute, altfel se vor coace prea mult si nu vor mai fi ciocolatoase in interior.
Sa va fie de folos!

fursecuri cu cafeafursecuri cu cafea fursecuri cu cafeafursecuri cu cafeafursecuri cu cafea

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 50 Complexitate: medie
Ingrediente:

• 230 gr ciocolata neagra (de calitate)
• 60 gr unt
• 2 oua
• 80 ml espresso fara zahar
• 80 gr zahar brut
• 230 gr faina
• 1 lgta cacao neagra
• 1 lingurita praf copt
• 1 praf sare
• 2 lg rom
• 30 ml crema de whisky
• Coaja de portocala bio
• zahar alb tos si pudra pt tavalit

Mod de preparare:

Mai intai, se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga cafeaua fierbinte si se omogenizeaza, apoi se lasa la temperat.
Se mixeaza spuma cele doua oua, adaugand zaharul brut si romul.
Se adauga ciocolata topita si temperata. Urmeaza, lichiorul, faina cernuta cu praful de copt, sare si cacaua.
Se rade coaja de portocala (se spala in prealabil portocala cu coaja netratata) si se adauga in compozitie.
Odata omogenizat, aluatul de fursecuri se pune la rece, timp de minim 2 ore, ideal peste noapte.
Dupa cele 2 ore sau a doua zi, se scoate aluatul de la frigider.
Cuptorul se preincalzeste la 170 grade C.
Se pregateste o tava prevazuta cu hartie de copt.
Din compozitie, se ia cu ajutorul unei lingurite, se da forma sferica si se tavaleste prin zahar tos, apoi prin zahar pudra. Se asaza fiecare bila de aluat in tava.
Se coc la 170 grade C, 8-10 minute maxim.
Se scot si se lasa la temperat in tava. Pe masura ce se racesc, se intaresc la suprafata, iar miezul ramane ciocolatos.
Sunt niste fursecuri foarte, foarte gustoase, aromate si aspectuoase.
Sa va fie de folos!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.