Menu
Cheesecakes / Dulciuri

Cheesecake cu afine si lime

Dintotdeauna a fost desertul meu preferat, iar astazi va impartasesc o varianta fara coacere de Cheesecake cu afine si lime.

Este un desert usor, fresh, aromat si simplu de facut. Din cateva ingrediente bune putem obtine un desert delicios.

Mai multe retete de cheesecake

Eu am folosit o branza Quark cu vanilie deja indulcita, dar daca folositi crema de branza natur, atunci e nevoie sa suplimentati zaharul/ indulcitorul corespunzator.

Este desertul perfect pentru vara, mai ales daca aveti musafiri si vreti sa ii rasfatati cu un desert fresh si aromat.

Sa va fie de folos!

cheesecake cheesecake

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 8 Complexitate: medie
Ingrediente cheesecake cu afine si lime:
  • 200 gr biscuiti cu fulgi de ovaz
  • 50 gr unt
  • 500 gr branza quark cu vanilie
  • 250 gr ricotta
  • 80 gr zahar
  • 100 gr smantana 30%
  • 200 gr afine
  • lamai verzi
  • 10 g gelatina (foi)
Mod de preparare cheesecake cu afine si lime:

Se hidrateaza foile de gelatina in apa rece.

Untul se topeste. Biscuitii se macina cu ajutorul unui robotel, apoi se amesteca cu untul topit.

Pesmetul se intinde in strag egal intr-o tava (eu am folosit o tava din ceramica de 24 x 18 cm, oprind 1-2 linguri din pesmet. Se pune la rece.

Branza quark se amesteca cu branza ricotta si coaja si sucul de la 2 lamai verzi. Se potriveste gustul.

Smantana grasa se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se adauga zaharul si se mai mixeaza 1-2 minute.

Gelatina se topeste, fara a fierbe (atentie!), apoi se incorporeaza in compozitia de branza.

Crema de branza se incorporeaza in frisca, mixand usor pana se obtine o compozitie spumoasa si fina.

Se scoate tava de la rece, se asaza afine, se rade putina coaja de lamaie, apoi, cu ajutorul unei linguri mai mari, se asaza compozitia de branza peste baza de biscuiti.

Se pune la rece minim 6 ore. Se garniseste cu pesmetul ramas, afine si coaja de lamaie.

Se serveste rece de la frigider, alaturi de o limonada rece.

Sa va fie de folos!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.